Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 38076

Chumphon


Oppdatert: 04/13/2024


Chumphon er en liten by ca. 460 km. sydvest for Bangkok. I provinsen ved samme navn er det jordbruk og fiske som utgjør den viktigste inntektskilden.
Turismen er svært beskjeden, noen få utlendinger har oppdaget den lille byen med den vakre kystlinjen, majoriteten av tilreisende er thaier på weekendtur.

Ved Chumphon finner du nydelige strender, rismarker, frodige og grønnkledte fjell med grotter og vannfall, fruktdyrking, gummiplantasjer, fiskelandsbyer, flotte dykkemuligheter og fremfor alt mennesker som ikke kjenner ordet stress. Fordi Chumphon foreløpig ikke er utbygget for volumturisme, er stedet perfekt for dem som ønsker det uberørte thailandske landsby- og sjølivet.

Chumphon Archipelago National Park dekker et stort kystområde med mange vakre øyer og strender. De fleste som kommer hit foretrekker å bo på en av de mange vakre strendene. En av de aller fineste ligger ca. 14km. nord for byen og heter Thungwualaen Beach. Denne Stranden er 4 km. lang.

Hvordan komme dit:
Tog: Ekspresstog fra Bangkok tar ca. 8 timer.
Buss: 1. klasse busser med aircondition går fra Southern Bus Terminal i Bangkok. Forhåndsreservasjon er en fordel, hotellet du bor eller et lokalt reisebyrå hjelper deg.
1. klasse buss m/air-condition til Chumphon by . De fleste bussene går ettermiddag/kveld og tar 6-8 timer, avhengig av bussstandard og trafikken.
Det raskeste er minibuss. Flere lokale reisearrangører i Bangkok tilbyr denne løsningen. Prisen er ca 500 bht pr. pers. en vei, bussen går direkte til Thungwualaen Beach.
Fra Chumpon sentrum må du ta songtaew (pickup- taxi), det koster 30 baht pr. pers, for felles avgang med flere stopp. Turen tar ca. 20 minutter direkte til Thungwualaen beach
Fra Surat Thani
Det går regelmessig buss og minibuss mellom Surat Thani og Chumphon.
Turen tar ca. 3 timer.


beach1
LOKAL TRANSPORT:
Byen ligger ca. 10km. fra kysten.
Songtaew (pickup bil med langsgående benker) for turer innen byen, motorsykkeltaxi er noe dyrere. Fra byen og ut til strendene er prisen det dobbelte. Motorsykkelutleie finnes i hos Infinity Travel i Chumphon by.

SPISE:
Der du bor, på de andre overnattingsstedene eller på noen få og enkle strandrestauranter.

SHOPPING:
I Komaluang road i Chumpon by er det et lite marked, men ingenting i nærheten av det man finner i f.eks. Bangkok. Ute på Thungwualaen beach er det nesten ikke butikker.

TEMPLER, SEVERDIGHETER & UTFLKTER:
Phra Yai tempel: Beliggende høyt på en fjelltopp har dette tempelet områdets største Buddha-skulptur, og en flott utsikt. Ca. 29 km. fra Chumphon by.
Cho Muang Hill: Vakker utsikt over Chumphon bukta. Også her er det en stor Buddha skulptur som overvåker området. Ca. 20km. fra Chumphon by.
Khao Phang Park: Et parkområde med svalende trær og en høyde med fin utsikt.
San of Sadej Nai Kromluang Chumphon Khet Udomsak: Områdets mest hellige sted. Et monument over admiral Phra Boromawong thir Kromluang Khet Udomsak, og et museum som forteller om hans liv. Et pensjonert torpedoskip og et åndehus med utsikt over havet. Stedet ligger ved Sai Ree beach som er et av områdets fineste strender.
Tum Khao Phu: Varme kilder.
Det er flere grotter i området som kan være verd et besøk: Kho Khun Krating Cave / Kaew Kho Rum Cave / Khao Meow / Phit-sa Darn Cave / Khao Plu.
Vakre vannfall - finest i regntiden: Hin- Charng / Huay Muang / Pha Ngam.
beach2

Sykkeltur: Chumphon Cabana hotell har sykkelutleie.
Thai Yarng: Kveldstur med bil og deretter longtail båt for å se på lysende ildfluer.
Dagstur til: Fiskelandsby, frukt og risplantasje og fruktfarm, turen tilbys av flere lokale agenter i Chumphon. Besøk til det lokale museum, et av områdets viktigste monumenter og Chumphon Marine Park. En titt på dyrelivet hører med.
Khao Chedi View point: Vakker utsikt over kysten.
Flåterafting: en hyggelig heldagstur til Pa Tohområdet. Rafting på bambusflåte gjennom et område hvor det drives fruktdyrking. Lokal lunch serveres i en fruktplantasje.
Snorkletur: Turen går med dykkebåten til Chumphon Cabana Resort. Ny og romslig båt med plass til 50 personer. Turen går til de små klippeøyene Koh Ngam Yai og Koh Ngam Noi hvor det er både vakre koraller og fargerik fisk. NB! Man går ikke i land på øyene, snorkling og bading foregår fra båten. Turen starter kl. 09.00 og er tilbake ca. 15.00. Pris for turen inkl. lunsj, alkoholfri drikke og snorkleutstyr er 650 baht.
Blekksprutfiske: Kveldstur som arrangeres dersom forholdene tillater det.
Fangsten grilles og spises ombord. Turen varer fra 18.30 til 22.00 og koster 400 baht pr. person.

DYKKING:
Chumphon er et paradis for dykkere, flere muligheter og spennende undervannsliv. Små og større øyer ligger strødd langs kysten og er perfekte for dagsturer. Hotellene og etpar lokale turarrangører lager turer.
De ytre øyene ligger ca. 75 minutter fra fastlandet, det er her du finner de beste dykke- og snorkle stedene.

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15