Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
 • Default
 • Blue
 • Green
 • Red
 • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Tax free - VAT refund

Oppdatert: 03/04/2024

(TAT): Alle byer har en eller flere offentlige markedsplasser. Bangkok selv er verdenskjent for sine offentlige markeder som Sukhumvitområdet, Pathumwanområdet, Pratunam, Chatuchak, Lumphini og Yaowarat.

Faste priser er normen I butikker, men på de fleste steder kan man prute. Generelt kan du oppnå rundt 10-40 % avslag i forhold til den opprinnelige prisen. Mye avhenger av dine evner og selgerens humør. Men husk at thailendere setter pris på gode manerer og humoristisk sans. Med tålmodighet og et godt smil får du ikke bare en god pris, men det blir også hyggeligere å shoppe.

Tilbakebetaling av moms
Besøkende som kommer til Thailand på turistvisum (VAT refund gis også til de som ankommer Thailand uten visum. ) er berettiget å få igjen 7 % moms som er betalt for varer man har kjøpt i butikker som har et skilt hvor det står “VAT Refund for Tourists”. Tilbakebetalingen kan oppkreves dersom det krevde beløp I alle P.P. 10 har et totalbeløp på 5.000 baht eller mer. Turister er berettiget til å motta P.P.10 skjema når man handler for mer enn 2.000 baht i samme butikk på samme dag. Før man sjekker inn på den internasjonale flyplassen (Bangkok, Chiang Mai, Hat Yai, Phuket, Utapao), må turister vise det de har kjøpt, et utfylt P.P.10 skjema og skattefaktura til tollbetjentene. Visse luksusvarer skal fremvises til en avgiftstjenestemann. Tilbakebetalinger kan gis i bankveksel eller kreditert til et kredittkort.
For mer informasjon, vennligst kontakt VAT Refund for Tourists Office, tlf.: 0 2272 9388, 0 2272 8195-8 eller www.rd.go.th/vrt/engindex.html

Prosedyre for tilbakebetaling av moms for turister

I butikken
 1. Handle i butikker som har et skilt hvor det står "VAT Refund for Tourists"
 2. Bruk minst 2.000 baht per butikk per dag.
 3. Vis fram passet og be om et P.P.10-skjema (Skjema for tilbakebetaling av moms) når du kjøper varen.
 4. Den totale verdien av det du handler (per person) sammenlagt av alle P.P.10-skjemaer må være på minst 5.000 baht før du kan kreve å få tilbake momsen.

På flyplassen
 1. La tollbetjentene undersøke varene du har kjøpt før du sjekker inn og få dem til å signere alle P.P.10 på avreisedatoen.
 2. Ta med alle P.P. 10 og originale skattefakturaer for å få igjen moms på VAT Refund Office etter immigrasjonskontrollen.
 3. Smykker, gullgjenstander, klokker, briller og penner som har en verdi på over 10.000 baht eller mer, skal rekontrolleres på VAT Refind Office.
 4. Man skal ta med de kjøpte varene ut av landet via de internasjonale flyplassene innen 60 dager fra kjøpedatoen.

Kilde: TAT

VAT refund gis også til de som ankommer Thailand uten visum. 

Se også seksjonen: Innførsel
myExtraContent13
myExtraContent15