Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)


Fly-/reisebyrå


Oppdatert: 03/04/2024

Finn flybilletter her >>> | Flyplasser i Thailand >>>

Finn leiebil her >>> | Helikopter-transport >>>

Bangkok har to flyplasser: Den gamle Don Mueang International Airport (DMK) og den nyere Suvarnabhumi International Airport (BKK). Når du ankommer Bangkok fra Skandinavia vil du lande på Suvarnabhumi (BKK). Skal du videre med innenriksfly må du kanskje bytte flyplass. Dersom du må bytte flyplass bør du beregne 4 timers transfertid (fra ankomst til avgang). Flyplasskoden for Suvarnabhumi er BKK mens koden for Don Mueang er DMK.
PHUKET, CHIANG MAI, CHIANG RAI & HAT YAI
I tillegg til Suvarnabhumi Airport og Don Mueang i Bangkok, har Thailand fem innenlands flyplasser som er internasjonale:
Det vil si at du kan sjekke inn bagasjen direkte fra Skandinavia til disse flyplassene. Du kan også be om ombordstingningskort helt frem til for eksempel Phuket. Hvis ikke flyplassen du reiser fra gir deg dette, går du til transit innsjekking når du lander i Bangkok, og de skriver det ut der. Som regel står det Thai-personale med hvite jakker ved ankomsten i Bangkok, med skilthenvisning til de forskjellige innenlandsforbindelsene. Dette personalet er der for å hjelpe deg videre.

Phuket, Chiang Mai, Chiang Rai og Hat Yai er relativt små og oversiktelige flyplasser med kort avstand til byen. Det finnes restaranter, snackbar, bank, og taxfree shopping, men utvalget er begrenset. Turistinformasjon finnes i ankomsthallen, og taxi er enkleste og rimelig transport til og fra dit reisemål.

Koh Samui
Flyplassen på Koh Samui er en  innenlandsflyplass, du skal derfor gjennom passkontroll og toll i Bangkok hvis du kommer rett fra Norge. Flyplassen er liten og har ikke lisens for nattflyving. Forsinkelser kan forekomme og du bør derfor beregne god tid til din viderereise slik at du ikke får problemer med dine internasjonale tilslutninger.
Flyplassen, som ligger helt nord på øya er en privateiet utendørs flyplass, hvor innsjekking og venterom er i friluft. Flyplassen har mottatt flere priser for sin miljøtilpassede arkitektur.

De øvrige innenlandsflyplassene har kun begrensede fasiliteter som snackbar og / eller restaurant, og kiosker med souvernirer og snacks.

Flyselskaper:


myExtraContent13
myExtraContent15