Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Kulturell underholdning


Tradisjonell thaiunderholdning er kjernen ved de thailandske sosiale begivenheter og er en integrert del av den thailandske livsstilen. Thailenderne tar feiring seriøst og er kjent for å elske ”sanuk” (moro) og lidenskapelig gi etter for den.

Oppdatert: 03/04/2024

Tradisjonelt teater og dans
Khon-oppvisninger er den mest elegante formen for klassisk tradisjonell thaidans. Den rent mannlige maskerte dansen baserer seg på Ramakien-eposet, som er Thailands nasjonalepos. Da hele forestillingen varer i mange dager, kan man se utvalgte scener på Nasjonalteatret og på Royal Chalermkrung teatret i Bangkok og på det gamle Chiang Mai kultursenteret i nord.

Draktene og rutinene ved tradisjonell thaidans er forskjellige, avhengig av hvilken region dansen har sin opprinnelse fra. De fleste storbyene tilbyr turistene khantoke-middag og tradisjonelle thaidanseshow.

Lakhons-dansene fremføres av en gruppe kvinner i forseggjorte drakter. Disse draktene er mindre formelle enn de man bruker under Khondansen. Lakhondanser utføres vanligvis i templer eller ved helligdommer, som f.eks. Erawan Shrine, hvor tilhengere får belønning ved å leie danserne til å opptre.

Den mest populære danseforestillingen er likay, og den kan man ofte se under tempelmarkeder og på TV. Her synger og spiller de locale folkeeventyr på en humoristisk, satirisk mate.


myExtraContent13
myExtraContent15