Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

TV

Oppdatert: 07/21/2024

De fleste hoteller har kabel-tv eller satelitt-tv. De fleste har et vell av asiatske kanaler, og mange fra Thailand. BBC World finner i de fleste kabelnett. Så også CNN og Fox News samt endel større europeiske kanaler. Noen få steder kan du også se svensk tv fra Sverige International. Andre nordiske kanaler finnes ikke.

På noen hoteller kan du låne dvd-spiller hvis slik ikke finnes på rommet fra før. Mange hoteller har også et utvalg dvd filmer du kan låne. Det finnes ofte også barnefilmer.

Å se litt på Thailansk tv kan i og for seg være underholdene nok, selv om ikke skjønner et kvidder.

nrk

Slik kan du se norsk tv i Thailand:


Det er flere måter du kan bruke for å se norsk tv i Thailand. Løsningen er å bruke norsk ip-adresse via VPD eller du kan streame IPTV fra en av de etterhvert mange tilbydere.

De aller fleste i dag bruker nett-tv og strømmetjenester fra f.eks. NRK, TVSumo, Viaplay eller NHO Nordic. De fleste tv-tilbyderne i Norge har egne apper, slik at du kan de samme kanalene som du har hjemme,f.eks, Get, RiksTV. Altibox osv. Problemet er å se hva du vil i f.eks. Thailand.
Hvis du vil se disse strømmetjenestene på tv-en din i Thailand (krever tv med HDMI-port) kan du f.eks, bruke denne metoden:

  • Sett opp VPN på en bærbar enhet (smarttelefon, nettbrett eller laptop).
  • Bruk helst en norsk tjeneste slik at du kan se TV Sumo og NRK uten begrensninger.
  • Installer de tv-appene du ønsker å bruke; f.eks. ViaPlay, TVSumo, NRK, HBO Nordic etc. på den bærbare enheten.
  • Bruker du iPhone/iPad eller MacBook kan du bruke airplay til Apple-tv som er koblet til tv-en din og strømme trådløst fra f.eks. iPad.
  • Har du ikke Apple-tv eller er android-bruker kan du strømme trådløst til tv-en via Google Chromecast.

Vi foreslår at du bruker Chromecast, siden den enheten er svært rimelig, lett, liten og enkel å ta med på reise. De fleste hoteller har tv med HDMI-port og du kan du enkelt koble opp dette og se det du ønsker på hotell-tven.

Såpeoperaer – et ”must” for thaierEnhver thailandsk tv-stasjon må for sin anseelses skyld vise en såpeopera.  Noen mener at å se på disse hjelper en til å forstå thailandsk kultur. En serie har gjerne mer enn 10 episoder, hver på en times tid, og blir oftest sendt to ganger i uka.  Du må nok sette av halvannen time skal du se en hel episode, for det er gjerne litt reklame og annonsering ca hver 10 minutt.
 
Mange dreier seg gjerne om rike familier, om blind sjalusi, ikke gjengjeldt kjærlighet, utakknemlige barn og nedlatende foreldre.    Ingredienser som må være med er thaikultur, forholdet til eldre og foreldre, munker, festivaler, mat, spøkelser og livet etter døden.  Det må selvsagt alltid være en lykkelig slutt.  Mange av seriene har kommet, og kommer, i nye versjoner, med samme hovedinnhold, men med andre skuespillere, klær og ofte mere dristige en sine forgjengere.

Sex og knapt nok kjærtegn mi ikke vises på Thailandsk TV, men ofte noen blodige sekvenser.  Thailand har streng sensur m.h.t. å vise nakenhet, seksuelle aktiviteter, opiums- eller sigarettrøyking, alkoholdrikking, kortspilling med penger  og  handlinger eller effekter som krenker buddhismen eller kongehuset.  Brytes disse grensene sladdes hendelsene.  Derimot ser det ikke ut å være grenser for voldshandlinger, hverken personer i mellom eller i grupper, drap og overgrep mot unge jenter. Enkelt og lett gjenkjennbart innhold, gjerne med litt humor innimellom, verdsettes høyt.

Seriene er svært populære og over alt finner du TV-apparater.  Budskapene er enkle og mange kjenner seg nok igjen i deler av handlingene og de oppleves som spennende og morsomme.

Thaier er stolte og svært familiekjære, høflighet, respekt for eldre, ikke miste ansikt, å være ren og velstelt er viktig.  Men Thailands befolkning er også en stor smeltedigel, med innvandringer i tidligere tider (og også nå) fra Kina, Laos, Kambodsja, Burma og Malaysia.  Og nå også, spesielt etter vietnamkrigen og med den store tilstrømmingen av turister, sterkt preget av vestlig innflytelse. 

Thailandske såpeoperaer har etter hvert blitt svært å populære også i nabolandene Laos og Kambodsja.
myExtraContent13
myExtraContent15