Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Narkotika i ThailandOppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 16448
Thailand har ekstremt streng narkotikalovgivning, og ditt utenlandske opphav er ikke nok til at du slipper unna dersom du blir tatt med narkotika. Det er ikke noe som heter "for personlig bruk". Selv svært små mengder narkotika kan resultere i svært lange fengselsstraffer.

En utlending som begår en straffbar handling i Thailand, vil bli fengslet og deretter utvist fra landet. Vedkommende vil deretter bli nektet å komme inn i Thailand i fremtiden. Unntatt fra dette er mindre straffbare forhold som f.eks. trafikkbøter.


Besittelse kan resultere i fengsel i livstid eller til og med dødsstraff i Thailand. Besittelse av en liten klump hasj kan resultere i fengsel i 5 år og / eller en bot på opp til 50.000 baht.

Politiet har ofte razziaer på nattklubber, spesielt i Bangkok. Fullmånefestene på øya Koh Phagan tiltrekker seg ofte politiets oppmerksomhet.

Tror ikke at du er trygg hvis du kjøper fra en selger langt fra andre mennesker. Det er ikke ukjent at selgere samarbeider med politiet, enten for å dele pengene de kan få ut av turist gjennom betaling for å unngå fengsel.

Dersom du skulle komme ut for en slik situasjon bør du huske på at politimennene ofte er ute etter å lure naive vestlige turister, så ikke godta en voldsom høy bot på flere tusen baht uten videre.
Unngå fellene:
  • Pakk din egen bagasje, og ta ikke med bagasje for andre. Det er du som blir holdt ansvarlig hvis den inneholder narkotika.
  • Vær oppmerksom på at gaver du mottar i utlandet kan inneholde forbudte stoffer.
  • Ha med legeerklæring eller resept hvis du må reise med legemidler som inneholder narkotiske eller andre forbudte substanser.
myExtraContent13
myExtraContent15