Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Vestlig mat i Thailand


Se også “Netthandel”
Stacks Image 13303
Stacks Image 13305
Stacks Image 13307

MelkKu-melken i Thailand er homogenisert og pastaurisert og derfor trygg slik vi kjenner den hjemmefra. Melk selges i plastflasker i ulike størrelser og som "hel" (blå kork - t.v. på bildet) eller "skummet" (hvit kork, t.h. på bildet.). Creme Fraice og kremfløte (bildet i midten) finnes i velassorterte dagligvareforretninger. Youghurt finnes også i stort utvalg. Kremfløte på sprayboks finnes også. Langtidsholdbar melk av merket "Thai Danish" finnes i velassorterte supermarkeder. Finnes i ulike varianter, smaksatte med f.eks, sjokolade eller jordbær. Soyamelk finnes i rikt utvalg og mange pakningsstørrelser.
Stacks Image 13327

Eggegg-thailand

Det finnes to typer ferske egg i Thailand.
Hønse-egg (alltid brune) og ande-egg (alltid hvite)

På markeder kan du også kjøpe rosa egg. Disse kalles "Tusenårs egg", og brukes bl. annet i salater. Engelsk info her >>>

Smør og margarinlurpak-emborg-anchor-president-butter-thailand
Smør og margarin finnes i godt utvalg. Danske "Lurpak" og “Emborg” er nok de som passer norske ganer best. President er fransk smør, mens Anchor er fra New Zealand. Disse fire finnes i normalt saltet og usaltet utgaver sammen med smøremyke bordpakninger. Thailandsk smør er en anelse søtere enn det vi er vant med. Thailandske merker er f.eks. “Orchid”, “Allowie” og “Imperial”.

Frokostblandinger / serialer


cerialer-thailand

Nesten overalt kan du kjøpe cornflakes og andre frokostblandinger i små porsjonspakninger. På hotellenes frokostbord kan dette være en mangelvare, men kjøp gjerne din favoritt på den lokale 7-Eleven og ta med. Mange hoteller som har mange nordiske gjester har normalt et utvalg frokostblandinger.

Brunost / ost / kaviar / leverpostei / makrell / sild / syltetøy


sild
Sjømannskirken i Pattaya har et mindre utvalg i norske dagligvarer. Noen større supermarkeder i turistområder kan ha endel europeiske matvarer. Særlig tyske.

Mange steder har også et utvalg "gulost" som f.eks. Emmentaler, Gouda og et lite utvalg blåmuggost. på 7-Eleven finnes cheddar i rikt utvalg.

Liker du kaviar til frokost-egget? Ta med deg en tube hjemmefra eller sats på at du kan kjøpe tube Kalles eller Delikat kaviar.

kaviar
I noen få velassorterte supermarkeder i Bangkok finnes Delikat sild og kaviar. Syltetøy finnes i stort utvalg, dog ikke tyttebærsyltetøy (finnes på IKEA). På Macro finnes et godt utvalg av frosne bær, som tyttebær og bringebær.


Brød / knekkebrød


bread-thailand

Bare de største turisthotellene har godt utvalg i brødvarer.
Endel supermarkeder har etterhvert fått en noe større utvalg i brødvarer, og noen steder finnes det en nordisk baker. Forøvrig finnes ferdigskjært toastbrød i alle butikker.

Stacks Image 13329

Mel


hvetemel-thailand
Ulike typer mel finner å få kjøpt i Thailand hvis du ønsker å bake f.eks, brød selv.
Øverst til venstre: Vanlig hvetemel. olivenolje, farin (den store blå), salt og tørrgjær (gold).
Nederst fra venstre: Rugmel, helkorn (hvete) og sammalt hvete. På bildet til høyre sees fire typer hvetemel. Forskjellen er malingsgraden av melet. Den rød pakken er svært finmalt.

Bakepulver


Bakepulver (baking powder) og natron (baking soda) (sodium bicarbonate ) finnes fra ulike fabrikanter. Hjortetakksalt /Hornsalt (ammonium bicarbonate) kan være vanskelig å få tak i. Se også ABC Nyheters store heveguide.

Krydder


Ulike krydder finnes i stort utvalg i de fleste butikker. Dog kan enkelte av våre krydder som kardemomme, nellik og karve f.eks. være litt vanskelig å finne i butikker. Fabrikanten McCormick har et stort utvalg.
Stacks Image 13333

Supermarkeder med vestlige dagligvarerVilla-Market
Villa Market Butikkjeden finnes på mange steder i Thailand og har et svært godt utvalg vestlige varer.


okay
OKAY Supermarked, Cha-Am Beach.


makro
Makro har også et godt utvalg vestlige matvarer. Henvender seg i utgangspunktet til HORECA-markedet, men alle kan handle.


ikea-logo
IKEA, Bangkok. Svenske spesialiteter i butikk og café.


Big C og Tesco-Lotus har også endel vestlige varer.

passion

Passion Delivery i Bangkok har et stort utvalg i vestlige varer, også glutenfrie. Varene leveres med bud eller i post. Sjekk hjemmesiden!


Vi tar gjerne i mot tips om andre steder som har vestilige matvarer tilsalgs!

Kjøkkenutstyr / brødbakemaskin


Kjøkkenutstyr finnes i alle supermarkeder. Er du på jakt etter en brødbakemaskin eller annet spesialutstyr sjekk utvalget på hos Verasu.
verasu
Verasu - spesialforretning for alt i kjøkkenutstyr. Mange butikker i Bangkok. Også postordre.

Se også «Elektronikk»
myExtraContent13
myExtraContent15