
Kjøkkenutstyr i Thailand
Chop kniv![]() En «chopper» er en stor firkantet kniv - gjerne i stål hele kniven og den brukes til alt. Kløyve bein eller å pille hvitløk gjøres med samme kniven. Man klarer seg naturlig nok også godt uten en slik kniv for å lage thailandsk mat, men en god kokkekniv bør du koste på deg uansett. |
Clay pot / sharkfin pot![]() Clay pot bruke i thai-kinesiske restauranter. I Thailand kalles denne også for «sharkfin pot», men kan også brukes til alle supper. Brukes også til ovnsbakt ris og nudler. |
Dekketøy![]() |
Morter![]() En morter brukes for å knuse urter og krydder og most til paste/pesto/krem. Morteren kan være av stein, keramikk eller tre. De forskjellige mortere brukes til forskjellige formål, men vi anbefaler generelt steinmorteren som det mest allsidige verktøy. Pene å se på er de også i sin dekorative form og materiale. |
Riskoker![]() En riskoker er et «must» - og sikrer deg perfekt ris! Finnes utallige utgaver og størrelser. |
Steamerkurv i bambus![]() Dampkurv til bruk i wok. Bruker du ikke wok, kan en god damprist i stål gjøre nytten. |
Sticky-rice kurv![]() Håndlaget kurv for sticky rice. |
Suppe-"terrin" - "hot pot"![]() Suppeskål med lokk. Suppen serveres i denne på bordet, og alle kan forsyne seg selv. Det settes et stearinlys under, slik at suppen holder seg varm. Finnes også i kermaikk-utgaver. |
"Tiffin"-konteiner![]() Praktisk konteiner for transport av mat. Finnes i mange utgaver, store og små. For en eller flere personer. |
Wok![]() Wok-en er nok det mest kjente av de kjøkkenredskaper som er brukt i det thailandske kjøkken. Et fantastisk redskap. Du kan lynsteke, fritere og koke varme retter i den. Formen på woken gjør at den er lett å jobbe med når man rører i den. Woken kommer med ett eller to håndtak, og fremstilles i et antall forskjellige metaller og størrelser. Hvis man koker på gass brukes woken med rund bunn og gjerne tynn i metallet. Denne woken gir den mest effektive varmen – også godt oppover sidene. På elektrisk komfyr brukes wok med flat bunn. Her er det viktig å la woken bli skikkelig varm før du begynner å steke. Har du ikke wok? Ikke fortvil - en god jerngryte kan utmerket godt brukes! |