Site logo
Site logo
Site logo
Site logo
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
amazing-thailand-16

Kjøkkenutstyr i Thailand


Chop kniv

knife_cleaver
En «chopper» er en stor firkantet kniv - gjerne i stål hele kniven og den brukes til alt. Kløyve bein eller å pille hvitløk gjøres med samme kniven. Man klarer seg naturlig nok også godt uten en slik kniv for å lage thailandsk mat, men en god kokkekniv bør du koste på deg uansett.

Clay pot / sharkfin pot

cwsf0801_2m
Clay pot bruke i thai-kinesiske restauranter. I Thailand kalles denne også for «sharkfin pot», men kan også brukes til alle supper. Brukes også til ovnsbakt ris og nudler.

Dekketøy

dekketøy

Morter

morter
En morter brukes for å knuse urter og krydder og most til paste/pesto/krem. Morteren kan være av stein, keramikk eller tre.
De forskjellige mortere brukes til forskjellige formål, men vi anbefaler generelt steinmorteren som det mest allsidige verktøy. Pene å se på er de også i sin dekorative form og materiale.

Riskoker

riskoker
En riskoker er et «must» - og sikrer deg perfekt ris! Finnes utallige utgaver og størrelser.

Steamerkurv i bambus

bambus-steamer
Dampkurv til bruk i wok. Bruker du ikke wok, kan en god damprist i stål gjøre nytten.

Sticky-rice kurv

stickyrice_servingbasketb
Håndlaget kurv for sticky rice.

Suppe-"terrin" - "hot pot"


Pasted Graphic 1
Suppeskål med lokk. Suppen serveres i denne på bordet, og alle kan forsyne seg selv. Det settes et stearinlys under, slik at suppen holder seg varm. Finnes også i kermaikk-utgaver.

"Tiffin"-konteiner

Pasted Graphic 2
Praktisk konteiner for transport av mat. Finnes i mange utgaver, store og små. For en eller flere personer.

Wok

wok
Wok-en er nok det mest kjente av de kjøkkenredskaper som er brukt i det thailandske kjøkken. Et fantastisk redskap. Du kan lynsteke, fritere og koke varme retter i den. Formen på woken gjør at den er lett å jobbe med når man rører i den.
 
Woken kommer med ett eller to håndtak, og fremstilles i et antall forskjellige metaller og størrelser. Hvis man koker på gass brukes woken med rund bunn og gjerne tynn i metallet. Denne woken gir den mest effektive varmen – også godt oppover sidene. På elektrisk komfyr brukes wok med flat bunn. Her er det viktig å la woken bli skikkelig varm før du begynner å steke.

Har du ikke wok? Ikke fortvil - en god jerngryte kan utmerket godt brukes!
myExtraContent13
myExtraContent15