Thai suppe med grønnsaker
// Seksjon: Supper
Ingredienser:
2 ss nøytral olje (solsikke/ mais)
1 løk
1 ss sitrongress
1/2 ss rød chili
1 ss mild karripasta
1 1/2 dl kokosmelk
1 1/2 dl vann
2 gulrøtter
1/2 ss eplegelé
salt og nykvernet pepper
ris
1/4 purre
1/2 squash
1 paprika
2 Kvast(er) frisk koriander
FRAMGANGSMÅTE:
Rens og skjær løk i strimler.
Bruk den nederste delen av sitrogresset, og finhakk det.
Finhakk chili.
Stek løk, sitrongress, chili og hvitløk mykt og glassklart i olje i panne.
Vask og skrell gulrøtter og skjær i strimler.
Ha i karrien sammen med løk , sitrongress, chili og hvitløk, og rør rundt et par minutter.
Hell i kokosmelk, vann og gulrøtter. La alt småkoke 5-7 minutter.
Smak til med eplegelé eller sukker, salt og pepper.
Skjær purre, squash og paprika i tynne strimler og kok dem møre i suppen et par minutter.
Øs opp suppen i varme suppekopper. Legg en kvast frisk koriander på toppen og evt litt finstrimlet rød chili. Servèr med kokt ris.
2 ss nøytral olje (solsikke/ mais)
1 løk
1 ss sitrongress
1/2 ss rød chili
1 ss mild karripasta
1 1/2 dl kokosmelk
1 1/2 dl vann
2 gulrøtter
1/2 ss eplegelé
salt og nykvernet pepper
ris
1/4 purre
1/2 squash
1 paprika
2 Kvast(er) frisk koriander
FRAMGANGSMÅTE:
Rens og skjær løk i strimler.
Bruk den nederste delen av sitrogresset, og finhakk det.
Finhakk chili.
Stek løk, sitrongress, chili og hvitløk mykt og glassklart i olje i panne.
Vask og skrell gulrøtter og skjær i strimler.
Ha i karrien sammen med løk , sitrongress, chili og hvitløk, og rør rundt et par minutter.
Hell i kokosmelk, vann og gulrøtter. La alt småkoke 5-7 minutter.
Smak til med eplegelé eller sukker, salt og pepper.
Skjær purre, squash og paprika i tynne strimler og kok dem møre i suppen et par minutter.
Øs opp suppen i varme suppekopper. Legg en kvast frisk koriander på toppen og evt litt finstrimlet rød chili. Servèr med kokt ris.
blog comments powered by Disqus