Thaisalat med lammefilet
// Seksjon: Salat
INGREDIENSER:
600 g lammefilet - du kan også bruke roastbeef av storfe.
1 dl riseddik
1 dl vann
2 ts sukker
1 hvitløksfedd
1 rød chili
1 sitrongress
1 agurk
1 gulrot
1 grønt eple
2 dl bønnespirer
frisk koriander
frisk mynte
3 ss fiskesaus
FRAMGANGSMÅTE:
Finhakk chili og hvitløk. Finhakk den nederste delen på sitrongresset, den øverste delen knuses lett.
Kok opp vann, eddik (alternativ til riseddik er vanlig husholdningseddik) og sukker i en liten kjele.
Ha i halvparten av den finhakkede chilien, biter av lett knust sitrongress og finhakket hvitløk. Avkjøl.
Del kjøttet i porsjonsstykker.
Gni kjøttet inn med litt olje, pluss rikelig salt og pepper.
Stek det slik at det får en rosa kjerne og la det hvile.
Skrell agurken, fjern kjernen og skjær den i strimler.
Kutt gulroten i strimler og eplet i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten og smak til med eddiklaken, litt olje og litt fiskesaus (fra glass).
Fordel kjøtt i skiver på toppen.
600 g lammefilet - du kan også bruke roastbeef av storfe.
1 dl riseddik
1 dl vann
2 ts sukker
1 hvitløksfedd
1 rød chili
1 sitrongress
1 agurk
1 gulrot
1 grønt eple
2 dl bønnespirer
frisk koriander
frisk mynte
3 ss fiskesaus
FRAMGANGSMÅTE:
Finhakk chili og hvitløk. Finhakk den nederste delen på sitrongresset, den øverste delen knuses lett.
Kok opp vann, eddik (alternativ til riseddik er vanlig husholdningseddik) og sukker i en liten kjele.
Ha i halvparten av den finhakkede chilien, biter av lett knust sitrongress og finhakket hvitløk. Avkjøl.
Del kjøttet i porsjonsstykker.
Gni kjøttet inn med litt olje, pluss rikelig salt og pepper.
Stek det slik at det får en rosa kjerne og la det hvile.
Skrell agurken, fjern kjernen og skjær den i strimler.
Kutt gulroten i strimler og eplet i terninger.
Bland sammen alle ingrediensene til salaten og smak til med eddiklaken, litt olje og litt fiskesaus (fra glass).
Fordel kjøtt i skiver på toppen.
blog comments powered by Disqus