Tom Kha Gai - Thaisuppe
// Seksjon: Supper
Ingredienser:
2 kopper (500 ml) kokosmelk
6 tynne skiver ung galangal (kha on)
2 stilker sitrongress (ta-khrai), nedre del, kuttes i 1 lengde på 2,5 cm og knuses
5 friske kaffir limeblader (bai-ma-krut), revet i to
250 g benfritt oppskåret kyllingbryst
5 tbsp fiskesaus (nam pla)
2 ts sukker
½ kopp (125 ml) limejuice
1/4 kopp cilantro / korianderblader (bai phak chi)
5 green thai chilli peppers (phrik khi nu), crushed
Bland halvparten av kokosmelken med galangal, sitrongress og limeblader i en stor kasserolle og varm opp til kokepunktet.
Tilsett kylling, fiskesaus og sukker (helst palmesukker)
Småkokes i ca. 4 minutter, eller inntil kyllingen er kokt. Deretter tilsettes den resterende kokosmelken. Varm opp til kokepunktet.
Ha limejuice i en serveringsbolle og hell suppen over. Pynt med persilleblader og knust chili.
2 kopper (500 ml) kokosmelk
6 tynne skiver ung galangal (kha on)
2 stilker sitrongress (ta-khrai), nedre del, kuttes i 1 lengde på 2,5 cm og knuses
5 friske kaffir limeblader (bai-ma-krut), revet i to
250 g benfritt oppskåret kyllingbryst
5 tbsp fiskesaus (nam pla)
2 ts sukker
½ kopp (125 ml) limejuice
1/4 kopp cilantro / korianderblader (bai phak chi)
5 green thai chilli peppers (phrik khi nu), crushed
Bland halvparten av kokosmelken med galangal, sitrongress og limeblader i en stor kasserolle og varm opp til kokepunktet.
Tilsett kylling, fiskesaus og sukker (helst palmesukker)
Småkokes i ca. 4 minutter, eller inntil kyllingen er kokt. Deretter tilsettes den resterende kokosmelken. Varm opp til kokepunktet.
Ha limejuice i en serveringsbolle og hell suppen over. Pynt med persilleblader og knust chili.
blog comments powered by Disqus