Thot Man Pla (Karrifiskekaker)
// Seksjon: Fisk
Ingredienser:
½ kg benløs fisk, opphakket
¼ kg franske bønner, finkuttet
1 pisket egg
¼ kopp hakket sjalottløk
¼ kopp hakket hvitløk
¼ kopp hakket sitrongress
½ teskje hakket korianderrot
½ teskje hakket galangarot
1 teskje hakket krachairot
½ teskje pepperkorn
½ teskje revet limeskall
1 teskje rekepasta
5-10 tørkede chili, fjernet frø, bløtlagt og strimlet
½ teskje salt
1 kopp vegetabilsk olje
Knus eller mal sammen sjalottløken, hvitløk, sitrongress, korianderrot, galangarot, krachairot, peppercorn, revet kaffirlimeskall, strimlete tørkede chilli, salt, og rekepasta til en fin masse. Ha den kuttede fisken i en miksmaster, og miks det sammen med karrimiksen. Tilsett piskede egg. Hell karrifiskeblandingen i en stor bolle. Bland inn de hakkede bønnene. Lag flate, runde fiskekaker. Bruk ca. 1 skjefull fiskemiks ad gangen. Varm oljen i en stekepanne, og dypstek fiskekakene til de er gyldne. Server med agurkdressing.
½ kg benløs fisk, opphakket
¼ kg franske bønner, finkuttet
1 pisket egg
¼ kopp hakket sjalottløk
¼ kopp hakket hvitløk
¼ kopp hakket sitrongress
½ teskje hakket korianderrot
½ teskje hakket galangarot
1 teskje hakket krachairot
½ teskje pepperkorn
½ teskje revet limeskall
1 teskje rekepasta
5-10 tørkede chili, fjernet frø, bløtlagt og strimlet
½ teskje salt
1 kopp vegetabilsk olje
Knus eller mal sammen sjalottløken, hvitløk, sitrongress, korianderrot, galangarot, krachairot, peppercorn, revet kaffirlimeskall, strimlete tørkede chilli, salt, og rekepasta til en fin masse. Ha den kuttede fisken i en miksmaster, og miks det sammen med karrimiksen. Tilsett piskede egg. Hell karrifiskeblandingen i en stor bolle. Bland inn de hakkede bønnene. Lag flate, runde fiskekaker. Bruk ca. 1 skjefull fiskemiks ad gangen. Varm oljen i en stekepanne, og dypstek fiskekakene til de er gyldne. Server med agurkdressing.
blog comments powered by Disqus