Søt ”sticky rice” med mango
// Seksjon: Ris
Ingredienser:
- 1 kopp ukokt jasminris
- 1 ¾ kopp vann
- 1 boks kokosmelk
- 2/3 kopp sukker
- ½ ts salt
- 2 modne mango
1. Kok opp vann i en medium kasserolle. Tilsett ris og rør av og til. Skru ned til lav temperatur og sett på lokk. La det småkoke i 20 minutter til vannet er borte.
2. Bland sammen kokosmelk, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok i 3 minutter, rør av og til. Sett til side.
3. Tilsett kokosmelkblandingen i risen og rør godt.
4. Dekk over risen med plastfolie og la den hvile i ca 30 minutter i romtemperatur.
5. Skrell og del mangoen i biter. Server sammen med risen.
- 1 kopp ukokt jasminris
- 1 ¾ kopp vann
- 1 boks kokosmelk
- 2/3 kopp sukker
- ½ ts salt
- 2 modne mango
1. Kok opp vann i en medium kasserolle. Tilsett ris og rør av og til. Skru ned til lav temperatur og sett på lokk. La det småkoke i 20 minutter til vannet er borte.
2. Bland sammen kokosmelk, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok i 3 minutter, rør av og til. Sett til side.
3. Tilsett kokosmelkblandingen i risen og rør godt.
4. Dekk over risen med plastfolie og la den hvile i ca 30 minutter i romtemperatur.
5. Skrell og del mangoen i biter. Server sammen med risen.
blog comments powered by Disqus