Mi Krop (eller Mee Grob) (Sprø nudler)
// Seksjon: Nudler
Ingredienser:
4 kopper olje
200 g vermicelli ris
Saus
½ kopp (125 ml) eddik
½ kopp (125 ml) sukker
1 teskje salt
1 teskje tomatpure
3 teskjeer syltet hvitløk (krathiam dong)
Pynt
2 egg, pisket (valgfritt)
¼ kopp hakkede grønne løk
¼ kopp hakket rød paprika
1/8 kopp hakket gressløk
125 g stekt tofu, kuttet i terninger
1 teskje Hakkede cilantro / korianderblader (bai phak chi)
I en wok eller dyp stekepanne varmes oljen til 190 grader og vermicelli-risen stekes til den sveller. Ta den fra platen og sett den til side. Bland suaseingrediensene i en stor kasseroll og kok på middles varme i 4 minutter inntil den får en siruplignende konsistens. Hvis man ønsker det, stekes de piskede eggene i en liten panne. Når det koker, tar du den vekk fra pannen og kutter den i strimler. Settes til siden. TIlsett nudlene i sausen og bland fort, så alt blir likt dekket. Ha det på en serveringstallerken, dryss over pynt, og legg eggestrimlene på toppen. Serveres umiddelbart.
4 kopper olje
200 g vermicelli ris
Saus
½ kopp (125 ml) eddik
½ kopp (125 ml) sukker
1 teskje salt
1 teskje tomatpure
3 teskjeer syltet hvitløk (krathiam dong)
Pynt
2 egg, pisket (valgfritt)
¼ kopp hakkede grønne løk
¼ kopp hakket rød paprika
1/8 kopp hakket gressløk
125 g stekt tofu, kuttet i terninger
1 teskje Hakkede cilantro / korianderblader (bai phak chi)
I en wok eller dyp stekepanne varmes oljen til 190 grader og vermicelli-risen stekes til den sveller. Ta den fra platen og sett den til side. Bland suaseingrediensene i en stor kasseroll og kok på middles varme i 4 minutter inntil den får en siruplignende konsistens. Hvis man ønsker det, stekes de piskede eggene i en liten panne. Når det koker, tar du den vekk fra pannen og kutter den i strimler. Settes til siden. TIlsett nudlene i sausen og bland fort, så alt blir likt dekket. Ha det på en serveringstallerken, dryss over pynt, og legg eggestrimlene på toppen. Serveres umiddelbart.
blog comments powered by Disqus