Khao Phat (Stekt ris)
// Seksjon: Ris

Ingredienser:
3 teskjeer peanøtt- eller maisolje
200 g benfritt kyllingbryst , kuttet på langs i 1,5/1 cm tykke skiver
1 teskje hakket hvitløk
1 mellomstor løk, snittet
2 egg
4 kopper/750 g kokt ris
1 tomat, kuttet i 8 båter
1 vårløk (sjalottløk), kuttet
2 teskjeer hvit soyasaus
½ teskje pepperkorn
1 teskje fiskesaus
1 teskje sukker
1 teskje malt hvit pepper
Varm oljen i wok eller stekepanne, tilsett kylling og hvitløk, og bland det godt over varmen i 1 minutt. Tilsett løk og stek i 1 minutt, tilsett eggene og bland godt. Så stekes risene og resten av ingrediensene, Stek godt. Stek i 2 minutter og server det straks med agurkskiver og hele vårløk.
3 teskjeer peanøtt- eller maisolje
200 g benfritt kyllingbryst , kuttet på langs i 1,5/1 cm tykke skiver
1 teskje hakket hvitløk
1 mellomstor løk, snittet
2 egg
4 kopper/750 g kokt ris
1 tomat, kuttet i 8 båter
1 vårløk (sjalottløk), kuttet
2 teskjeer hvit soyasaus
½ teskje pepperkorn
1 teskje fiskesaus
1 teskje sukker
1 teskje malt hvit pepper
Varm oljen i wok eller stekepanne, tilsett kylling og hvitløk, og bland det godt over varmen i 1 minutt. Tilsett løk og stek i 1 minutt, tilsett eggene og bland godt. Så stekes risene og resten av ingrediensene, Stek godt. Stek i 2 minutter og server det straks med agurkskiver og hele vårløk.
blog comments powered by Disqus