Kaow Ka Moo - Thailandsk femkydder svinekjøtt
// Seksjon: Svin
Ingredienser:
800 g fersk svineknoke
4 dl vann
200 g thai jasmin ris
10 ts hvitløkpulver
1 ts mørk søt soyasaus
1 ss sort soyasaus F5
2 ss soyasaus F1
1 ss koriander røtter
1 ts fem krydder pulver
1 ts hel svart pepper
Saus:
2 ss eddik
2 gule chili
1/4 ts salt
1 koriander rot
10 ts hvitløkpulver
Salat etter ønske:
syltet kinakål elller kinesisk brokkoli
Pynt: fersk koriander
Plasser alle ingrediensene i en kasserolle (untatt ingrediensene for sausen) og tilsett vannet slik at kjøttet nesten dekkes.
Sett på lokk og la det fosskoke i 1 time (tilsett mere vann hvis nødvendig).
Når kjøttet er veldig mør tilsett kinakål i suppen. La det koke i noen minutter. Ta de opp og finhakk de. Hvis du bruker kinesisk brokkoli, kutt i 1-2 tommer og gjør det samme.
Ta kasserollen av varmen og vent ca. 10 minutter.Ta bort benet fra knoken og legg kjøttet og væsken på et serveringsfat. Dryss på hakket koriander.
Saus:
Ha alle ingrediensene utenom eddik i en morter og støt og bland til det hele er homogent. Bland i eddiken og rør den inn.
Ha sausen i en liten bolle.
Serveres varmt sammen med sausen.
Server den varme retten på en seng av kokt thai jasmin ris, pyntet med kokt kinakål eller kinesisk brokkoli. Spis sammen med sausen som du har i en liten bolle.
800 g fersk svineknoke
4 dl vann
200 g thai jasmin ris
10 ts hvitløkpulver
1 ts mørk søt soyasaus
1 ss sort soyasaus F5
2 ss soyasaus F1
1 ss koriander røtter
1 ts fem krydder pulver
1 ts hel svart pepper
Saus:
2 ss eddik
2 gule chili
1/4 ts salt
1 koriander rot
10 ts hvitløkpulver
Salat etter ønske:
syltet kinakål elller kinesisk brokkoli
Pynt: fersk koriander
Plasser alle ingrediensene i en kasserolle (untatt ingrediensene for sausen) og tilsett vannet slik at kjøttet nesten dekkes.
Sett på lokk og la det fosskoke i 1 time (tilsett mere vann hvis nødvendig).
Når kjøttet er veldig mør tilsett kinakål i suppen. La det koke i noen minutter. Ta de opp og finhakk de. Hvis du bruker kinesisk brokkoli, kutt i 1-2 tommer og gjør det samme.
Ta kasserollen av varmen og vent ca. 10 minutter.Ta bort benet fra knoken og legg kjøttet og væsken på et serveringsfat. Dryss på hakket koriander.
Saus:
Ha alle ingrediensene utenom eddik i en morter og støt og bland til det hele er homogent. Bland i eddiken og rør den inn.
Ha sausen i en liten bolle.
Serveres varmt sammen med sausen.
Server den varme retten på en seng av kokt thai jasmin ris, pyntet med kokt kinakål eller kinesisk brokkoli. Spis sammen med sausen som du har i en liten bolle.
blog comments powered by Disqus