Gang Gai - Thailandsk kylling med grønn karripasta
// Seksjon: Kylling
Ingredienser:
500 g kyllingbryst skåret i terninger
4 dl kokosmelk
2 ss olje
100 g eggplante
1-3 ss grønn karripasta
2-3 kaffirlimeblader
2 stk. frisk basilikum
2-3 røde chili i strimler
1 ts palmesukker
2 ss fiskesaus
grønnsaker etter eget valg: f.eks. bønner og babymais
Varm oljen i en stekepanne. Stek grønn karripasta i oljen, ca. 1 minutt.
Reduser temperaturen og tilsett kokosmelk, litt i gangen.
Fortsett å røre til kokosmelken har et oljesjikt på toppen. Tilsett kyllingen og riv kaffirlimebladene opp i pannen.
La det koke noen minutter.
Hell over i en kasserolle og tilsett palmesukker og fiskesaus og la det småkoke på lav temperatur.
Når det nå begynner å koke tilsettes eggplante. La det fortsette å koke i ca. 5 minutter. Så tilsettes basilikum og rød chili.
Ta kasserollen av varmen og hell over i et serveringsfat.
Spises med varm ris.
500 g kyllingbryst skåret i terninger
4 dl kokosmelk
2 ss olje
100 g eggplante
1-3 ss grønn karripasta
2-3 kaffirlimeblader
2 stk. frisk basilikum
2-3 røde chili i strimler
1 ts palmesukker
2 ss fiskesaus
grønnsaker etter eget valg: f.eks. bønner og babymais
Varm oljen i en stekepanne. Stek grønn karripasta i oljen, ca. 1 minutt.
Reduser temperaturen og tilsett kokosmelk, litt i gangen.
Fortsett å røre til kokosmelken har et oljesjikt på toppen. Tilsett kyllingen og riv kaffirlimebladene opp i pannen.
La det koke noen minutter.
Hell over i en kasserolle og tilsett palmesukker og fiskesaus og la det småkoke på lav temperatur.
Når det nå begynner å koke tilsettes eggplante. La det fortsette å koke i ca. 5 minutter. Så tilsettes basilikum og rød chili.
Ta kasserollen av varmen og hell over i et serveringsfat.
Spises med varm ris.
blog comments powered by Disqus