Tom Yum Talay - Thailandsk sjøsuppe
// Seksjon: Supper
Ingredienser:
200 g reker
100g blåskjell
200 g fisk
1 liten boks sjampinjong (hele)
8 dl vann
2-3 skiver galanga
1 sitrongressrot, skåret i to på langs
2-3 kaffirlimeblader
1 rød chili uten frø
2 ts basilikum
2 ss fiskesaus
1 ts salt
1-2 ss saften av lime
Pynt: Koriander, rød chili
Rens og vask rekene. Kok opp vannet, tilsett galanga, sitrongress og kaffirlimeblader. La det småkoke i 5 min. Ha i reker, blåskjell, fisk, og sjampinjong og la det koke over svært svak varme i 10 minutter til rekene blir røde.Tilsett salt, fiskesaus,basilikum og saften av lime etter egen smak (ca. mål i oppskriften). Vær obs på å få god balanse mellom det salte og det sure. Pynt suppen med koriander og chili. Server.
Ris er tilbehør og spises fra tallerken. Smak eventuelt til med fiskesaus.
NB: Bruk Tom Yum Pasta som snarvei; spe opp med friske krydder for at få den fine smaken helt frem.
Denne metoden er slett ikke verst. man kan bruk tørket krydder, hvis du ikke har ferskt krydder.
200 g reker
100g blåskjell
200 g fisk
1 liten boks sjampinjong (hele)
8 dl vann
2-3 skiver galanga
1 sitrongressrot, skåret i to på langs
2-3 kaffirlimeblader
1 rød chili uten frø
2 ts basilikum
2 ss fiskesaus
1 ts salt
1-2 ss saften av lime
Pynt: Koriander, rød chili
Rens og vask rekene. Kok opp vannet, tilsett galanga, sitrongress og kaffirlimeblader. La det småkoke i 5 min. Ha i reker, blåskjell, fisk, og sjampinjong og la det koke over svært svak varme i 10 minutter til rekene blir røde.Tilsett salt, fiskesaus,basilikum og saften av lime etter egen smak (ca. mål i oppskriften). Vær obs på å få god balanse mellom det salte og det sure. Pynt suppen med koriander og chili. Server.
Ris er tilbehør og spises fra tallerken. Smak eventuelt til med fiskesaus.
NB: Bruk Tom Yum Pasta som snarvei; spe opp med friske krydder for at få den fine smaken helt frem.
Denne metoden er slett ikke verst. man kan bruk tørket krydder, hvis du ikke har ferskt krydder.
blog comments powered by Disqus