Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

«Massaman curry» kåret til verdens beste rett av CNN Travel«Massaman curry» har igjen toppet CNN Travels liste over verdens 50 beste matretter, med ytterligere to thailandske retter på listen.

CNN Travel publiserte først listen over de beste måltidene fra hele verden i 2011 og oppdaterte den nettopp denne. «Massaman curry» - som de beskriver som krydret, kokosnøtt, søt og velsmakende - rangerte nok en gang nummer 1.

Thailands rykte som en destinasjon for «foodies» vokser bare med denne listen som bevis på at thaimat ikke bare konkurrerer som deilig gatemat, men til og med 5-stjerners matopplevelser.

Thailands kulinariske stolthet er imidlertid berettiget, da «Massaman Curry» får selskap av «Tom Yum Kung» rangert som nummer 8 på listen og «Som Tam» klemmer seg inn på nummer 46 på topp 50-listen.«Tom Yum Kung», ble hyllet for mangfoldet av smaker, som omfattet krydret, surt, søtt og salt, og for hvordan en rett fylt med reker, tomater, sopp, galangal, kaffir lime og sitrongress.«Som Tam», Thailands berømte papaya-salat, fikk skryt mens CNN har denne oppskriften: revet grønn papaya, hvitløk, chili, tamarindjuice, limesaft, sukkerrørspasta, tørkede reker, tomater, peanøtter, langbønner og fiskesaus.


«Massaman Curry» slo ut pizza som ligger på 2. plass , hamburgere 6, donuts 14, lasagne 23, vietnamesisk pho 28, fish og chips 33, og taco (på en eller annen måte rangert på en lav 43. ?!). CNN Travel skriver at massaman er «kongen av curry» og skiver at til og med massaman pasta fra butikken kan gjøre hvem som helst til en gourmetkokk.

Topp 10 ble avrundet med (fra nummer 2 til nummer 10) pizza, sjokolade, sushi, pekingand, hamburger, Penang assam laksa, tom yum kung, is og den afrikanske Gabons kylling Muamba. Andre på listen er maiskolber 13, hummer 17, shish kebab 18, croissanter 21, indisk smør/hvitløk krabbe 23, filippinsk Lechon gris 27, kanadisk lønnesirup 34, hummus 36, og poutine 44.

Snacks, popcorn og potetgull kom litt overraskende på listen på henholdsvis plass 50 og 48. Men kanskje for å minne leserne om å ta listen med en stor klype salt, ketchup endte på 39. plass av den mest populære maten i verden.

Men Massaman på første plass? Vi kunne ikke vært mer enig - iallefall med vestlig gane. Og med et glass kaldt gewürztraminer til, så er også den kvelden reddet.

myExtraContent13
myExtraContent15