Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Thailand skroter Thailand Pass fra 1. juli

 


Thailands Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, annonserte nettopp noen store endringer i Thailands koronatiltak.  

CCSA kunngjorde i dag fullstendig kansellering av Thailand-passet, med virkning fra 1. juli.  

Reisende uansett nasjonalitet vil ikke lenger være pålagt å få et Thailand Pass for å reise til Thailand, fra og med 1. juli. Reisende vil heller ikke lenger trenge Covid-19-forsikring, skriver The Thaiger.  

Fra 1. juli vil reisende bli pålagt å vise bevis på vaksinasjonshistorikk for å komme inn i Thailand. Uvaksinerte reisende må gi et negativt "Professional" ATK-testresultat. Hvis reisende ikke har enten bevis på vaksinasjonshistorikk eller et negativt ATK-testresultat, kan de fortsatt få adgang til Thailand, men kan bli underlagt en ATK-test ved ankomst. CCSA sa at det vil være randomisert dokumentkontroll på flyplassen, og alle som ikke har de nevnte dokumentene vil bli gjenstand for en profesjonell ATK-test.  

Thailand Pass vil fortsatt eksistere, men vil tjene et helt annet formål, fra 1. juli. Hvis utenlandske reisende blir syke mens de er i Thailand, kan de bruke nettstedet Thailand Pass for å rapportere symptomene sine.  

Alle Thailands 77 provinser vil bli "grønne" soner (eller overvåkingsområder), slik at utelivet kan åpne i alle 77 provinser. CCSA sier at de vil gi en ytterligere kunngjøring om når denne endringen vil tre i kraft. Trolig fra 1. juli.  

Utesteder i landet vil få lov til å åpne til kl. 02.00, og kl. 01.00 i enkelte områder, som ennå ikke er spesifisert. CCSA vil gi en ytterligere kunngjøring om når dette vil tre i kraft, men vi mistenker at det vil tre i kraft fra 1. juli. Tidligere var alle underholdningssteder pålagt å stenge ved midnatt.  

Temperaturmåleenheter er ikke lenger nødvendig på alle arenaer i Thailand. De kan fortsatt brukes på noen steder med såkalt ‘høyrisiko’.  

(pf) Kilde: CCSA / The Thaiger
myExtraContent13
myExtraContent15