Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

«Massaman curry» kåret til verdens beste rett av CNN Travel«Massaman curry» har igjen toppet CNN Travels liste over verdens 50 beste matretter, med ytterligere to thailandske retter på listen.

CNN Travel publiserte først listen over de beste måltidene fra hele verden i 2011 og oppdaterte den nettopp denne. «Massaman curry» - som de beskriver som krydret, kokosnøtt, søt og velsmakende - rangerte nok en gang nummer 1.

Thailands rykte som en destinasjon for «foodies» vokser bare med denne listen som bevis på at thaimat ikke bare konkurrerer som deilig gatemat, men til og med 5-stjerners matopplevelser.

Thailands kulinariske stolthet er imidlertid berettiget, da «Massaman Curry» får selskap av «Tom Yum Kung» rangert som nummer 8 på listen og «Som Tam» klemmer seg inn på nummer 46 på topp 50-listen.«Tom Yum Kung», ble hyllet for mangfoldet av smaker, som omfattet krydret, surt, søtt og salt, og for hvordan en rett fylt med reker, tomater, sopp, galangal, kaffir lime og sitrongress.«Som Tam», Thailands berømte papaya-salat, fikk skryt mens CNN har denne oppskriften: revet grønn papaya, hvitløk, chili, tamarindjuice, limesaft, sukkerrørspasta, tørkede reker, tomater, peanøtter, langbønner og fiskesaus.


«Massaman Curry» slo ut pizza som ligger på 2. plass , hamburgere 6, donuts 14, lasagne 23, vietnamesisk pho 28, fish og chips 33, og taco (på en eller annen måte rangert på en lav 43. ?!). CNN Travel skriver at massaman er «kongen av curry» og skiver at til og med massaman pasta fra butikken kan gjøre hvem som helst til en gourmetkokk.

Topp 10 ble avrundet med (fra nummer 2 til nummer 10) pizza, sjokolade, sushi, pekingand, hamburger, Penang assam laksa, tom yum kung, is og den afrikanske Gabons kylling Muamba. Andre på listen er maiskolber 13, hummer 17, shish kebab 18, croissanter 21, indisk smør/hvitløk krabbe 23, filippinsk Lechon gris 27, kanadisk lønnesirup 34, hummus 36, og poutine 44.

Snacks, popcorn og potetgull kom litt overraskende på listen på henholdsvis plass 50 og 48. Men kanskje for å minne leserne om å ta listen med en stor klype salt, ketchup endte på 39. plass av den mest populære maten i verden.

Men Massaman på første plass? Vi kunne ikke vært mer enig - iallefall med vestlig gane. Og med et glass kaldt gewürztraminer til, så er også den kvelden reddet.

Pattayas storvask

Før helgen var det storrengjøring på Pattayas Walking street!  Det ble skrubbet og spylt etter alle kunstens regler. Alle foto: Pattaya Mail


Det perfekte tidspunktet i golferens paradis

Sommerlige morgener er det perfekte tidspunktet for en runde golf («tee time»). Greenavgiftene og overnattingsstedene er rimelige fordi det er lavsesong, og dessuten har man langt færre golfere å dele banen med. 

Dermed slipper du å stå i kø for å spille! Ut over værforholdene og de rimelige prisene er selve golfbanene hovedgrunnen til at golfentusiaster reiser til den førsteklasses golfdestinasjonen Thailand. Det finnes flere enn 200 baner rundt om i Thailand, og det åpnes nye hvert eneste år. Fra den sydende hovedstaden Bangkok til de vakre fjellandskapene i Chiang Mai og Chiang Rai. Fra den rolige kystbyen Hua Hin til fossene og de vakre landskapene i Khao Yai – Thailand har utrolig mange forskjellige golfbaner.

Et utvalg spesielle golfbaner i Thailand: 

Bangkok: Nikanti Golf Club, http://www.nikantigolfclub.com/Pattaya: Pattaya Country Clubhttp://www.pattayacountryclub.com 
Chiang Mai: Chiangmai Highlandshttp://www.chiangmaihighlands.com Phuket: Laguna Golf Phukethttp://lagunagolf.com/phuket Hua Hin: Black Mountainhttp://www.blackmountainhuahin.com 

Thailandsk provins mottar prisen No.1 ASEAN Clean Tourist CityNan, en liten flerkulturell provins som ligger ved Nan-elva i Nord-Thailand, får prisen No.1 ASEAN Clean Tourist City. Prisen er et resultat av et sterk samarbeid mellom myndighetene i provinsen og lokalbefolkningen som fokuserer på rene hus og gater. Nan går foran med et godt eksempel for andre provinser og gjør den til en av de mest attraktive byene å besøke.<br>
Provinsen skal delta som No.1 ASEAN Clean Tourist City Standard 2018-2020 på ASEAN Tourism Forum 2018 26. januar. Hensikten med prisen er å fremheve byer som bryr seg om miljø og hygiene og sikrer grønne og rene landskaper. De nominerte må oppfylle kriterier for overordnet miljøledelse, renslighet, avfallshåndtering, bevisstgjøring rundt miljøvern, grønne områder, helsevesen og urban trygghet samt infrastruktur og fasiliteter for turisme.

- Vi vil gjøre en bevisst innsats for ikke å kaste eller forbruke noe som er vanskelig å gjenvinne; for eksempel plastposer og isoporemballasje. Vi vil også starte kampanjer for å redusere bruken av emballasje som ikke er biologisk nedbrytbar. Alle innbyggerne i Nan vil gå sammen om oppgaven. Vi ønsker å gå foran med et godt eksempel for turister som ønsker å oppleve den vakre kulturen i Nan og inspirere andre provinser til å gjøre det samme. Vi ønsker at landet vårt skal være rent og grønt, sier Paisan Vimonrat, guvernør i Nan-provinsen.Nan er en stille og rolig provins med en rekke imponerende templer, et fint museum og rolige restauranter og barer langs elvebredden. Provinsen har i alt seks nasjonalparker, inkludert fantastiske Doi Phukha. Nan er også et riktig landbruksdistrikt der det dyrkes mye ris og frukt. Dette gjør det til et ideelt reisemål for vandreturer, økoturisme og andre eventyr. Provinsen er også rik på språk og kultur. Blant de mange lokale folkegruppene som bor her finner vi Thai Yuan, Thai Lue, Thai Puan, Thai Khoen og Thai Yai.

Denne prisen er en anerkjennelse som kan øke populariteten til provinsen på lengre sikt. Det kan oppmuntre flere turister til å besøke Nan og samtidig stimulere til økt turisme. Thailand har nylig begynt å fremme bærekraftig turisme. Sammen med børsen i Thailand har Thailands turistkontor (TAT) lansert “CSR & SET in the Local”, et initiativ som skal inspirere flere børsnoterte thailandske selskaper til å bli med på TATs bærekraftarbeid i turistindustrien. Initiativet skal tilby informasjonpakker om sosialt ansvar til bedrifter eller organisasjoner som ønsker å etablere seg i eller arbeide i lokalsamfunn. Interesserte selskaper eller organisasjoner kan kjøpe pakker på nettsiden Amazing Thailand go Local og samle "lykkelpoeng" som de kan donere til sine utvalgte lokalsamfunn.

- Sammen med børsen i Thailand ønsker vi å oppmuntre flere bedrifter til å engasjere seg i bærekraftig turisme og samfunnsutvikling. Ved å øke etterspørselen etter reiser til lokalsamfunn og sekundære destinasjoner, øker inntektene til grasrotnivået, sier Eurblarp Sriphiromya, direktør for Thailands turistmyndigheter (TAT) i Norden og Baltikum.

Dette er et av flere initiativer som det thailandske turistkontoret har medvirket til. Et annet initiativ er "Fokus på havet" som skal skape bevissthet rundt plastforurensning i havene samt iverksette tiltak for å redusere forsøpling ved å samle inn plasten og resirkulere den til klesplagg og andre artikler.Phuket og Phang Nga er nå med i den nye Michelin Guide 2019


Det thailandske turistbyrået (TAT) har sammen med Michelin annonsert den andtre utgaven av Michelin-guiden for Thailand, som fortsetter å feire landets spennende kulinariske utvikling. Den nye Michelin Guide Bankok, Phuket and Phang Nga 2019 er en utvidet utgave, som ikke bare fokuserer på hovedstaden, men også inkluderer andre byer og to regioner i sør.

<br>
I denne utvidede utgaven presenteres 217 spisesteder og 67 overnattingssteder – med fire spisesteder med to stjerner, hvor den ene er ny, og 23 spisesteder med én stjerne, hvor 10 er nykommere.

- Bangkok og omliggende regioner har lenge vært kjent som en smeltedigel for Thailands kulinariske matkultur, men Phuket og Phang Nga kan tilby like store og fantastiske gastronomiske opplevelser. Thailand er i verdensklasse som kulinarisk reisemål og Det thailandske turistbyrået er meget glade for at Michelin er klar over dette og hjelper til med å skape en større bevissthet blant reisende fra hele verden om dette, sier Eurblarp Sriphiromya, som er leder for Det thailandske turistbyrået i Norden og Baltium.

Fem av de nye spisestedene befinner seg i de sentrale deler av Bangkok: Canvas, en resturant hvor kunst møter mat og alle rettene er mesterverker utført med lokale ingredienser. Methavalai Sorndaeng, en restaurant hvor den gode maten i mer enn 60 år har gledet spisestedets lojale kunder. R-Haan, tilbyr autentiske thai-retter, både regionale retter og det kongelige thaikjøkken, som bruker ingredienser fra hele landet. Saawan, tilbyr en 10-retters autentisk thai-meny og bruker lokale og sesongbaserte ingredienser på en måte virkelig er en reise gjennom Thailands smaksvarianter, kultur og kunst. Sorn, en restaurant med fokus på glemte oppskrifter og det sør-thailandske kjøkken. Ingrediensene er bærekraftige og kommer fra et pålitelig nettverk av bønder og fiskere, og behandles med raffinerte og sofistikerte matlagingsteknikker.

De to andre resturantene med én stjerne befinner seg i Bangkoks omegn: Ruean Panya og Suan Thip. Den førstnevnte er i Samut Sakhon-regionen og er en familiedrevet restaurant som er kjent som en litt bortgjemt perle, med fantastiske kombinasjoner av mat og kunst, hvor eier-sjefskokkens sans for detaljer og smakskompleksiteten gjør det verdt å vente på vær eneste rett. I Nonthabur-regionen er resturanten Susan Thip, som ligger i en frodig hage omgitt av trær og små dammer, kjent for sine raffinerte retter inspirert av de kongelige oppskrifter. Én resturant i Phuket, PRU, er tildelt én stjerne. Det er en sofistikert restaurant inni et luksuriøst ferieanlegg, som tilbyr deilige og flott presenterte retter, hvor mange av ingrediensene kommer fra deres egen økologiske 96 hektar store gård på 96. Selv smøret er lager de selv, med melk fra Krabi.

Hele MICHELIN Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga 2019 kommer i en tospråklig digital versjon (thai og engelsk) på hjemmesiden www.guide.michelin.com


myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.