Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Thailandsk provins mottar prisen No.1 ASEAN Clean Tourist CityNan, en liten flerkulturell provins som ligger ved Nan-elva i Nord-Thailand, får prisen No.1 ASEAN Clean Tourist City. Prisen er et resultat av et sterk samarbeid mellom myndighetene i provinsen og lokalbefolkningen som fokuserer på rene hus og gater. Nan går foran med et godt eksempel for andre provinser og gjør den til en av de mest attraktive byene å besøke.<br>
Provinsen skal delta som No.1 ASEAN Clean Tourist City Standard 2018-2020 på ASEAN Tourism Forum 2018 26. januar. Hensikten med prisen er å fremheve byer som bryr seg om miljø og hygiene og sikrer grønne og rene landskaper. De nominerte må oppfylle kriterier for overordnet miljøledelse, renslighet, avfallshåndtering, bevisstgjøring rundt miljøvern, grønne områder, helsevesen og urban trygghet samt infrastruktur og fasiliteter for turisme.

- Vi vil gjøre en bevisst innsats for ikke å kaste eller forbruke noe som er vanskelig å gjenvinne; for eksempel plastposer og isoporemballasje. Vi vil også starte kampanjer for å redusere bruken av emballasje som ikke er biologisk nedbrytbar. Alle innbyggerne i Nan vil gå sammen om oppgaven. Vi ønsker å gå foran med et godt eksempel for turister som ønsker å oppleve den vakre kulturen i Nan og inspirere andre provinser til å gjøre det samme. Vi ønsker at landet vårt skal være rent og grønt, sier Paisan Vimonrat, guvernør i Nan-provinsen.Nan er en stille og rolig provins med en rekke imponerende templer, et fint museum og rolige restauranter og barer langs elvebredden. Provinsen har i alt seks nasjonalparker, inkludert fantastiske Doi Phukha. Nan er også et riktig landbruksdistrikt der det dyrkes mye ris og frukt. Dette gjør det til et ideelt reisemål for vandreturer, økoturisme og andre eventyr. Provinsen er også rik på språk og kultur. Blant de mange lokale folkegruppene som bor her finner vi Thai Yuan, Thai Lue, Thai Puan, Thai Khoen og Thai Yai.

Denne prisen er en anerkjennelse som kan øke populariteten til provinsen på lengre sikt. Det kan oppmuntre flere turister til å besøke Nan og samtidig stimulere til økt turisme. Thailand har nylig begynt å fremme bærekraftig turisme. Sammen med børsen i Thailand har Thailands turistkontor (TAT) lansert “CSR & SET in the Local”, et initiativ som skal inspirere flere børsnoterte thailandske selskaper til å bli med på TATs bærekraftarbeid i turistindustrien. Initiativet skal tilby informasjonpakker om sosialt ansvar til bedrifter eller organisasjoner som ønsker å etablere seg i eller arbeide i lokalsamfunn. Interesserte selskaper eller organisasjoner kan kjøpe pakker på nettsiden Amazing Thailand go Local og samle "lykkelpoeng" som de kan donere til sine utvalgte lokalsamfunn.

- Sammen med børsen i Thailand ønsker vi å oppmuntre flere bedrifter til å engasjere seg i bærekraftig turisme og samfunnsutvikling. Ved å øke etterspørselen etter reiser til lokalsamfunn og sekundære destinasjoner, øker inntektene til grasrotnivået, sier Eurblarp Sriphiromya, direktør for Thailands turistmyndigheter (TAT) i Norden og Baltikum.

Dette er et av flere initiativer som det thailandske turistkontoret har medvirket til. Et annet initiativ er "Fokus på havet" som skal skape bevissthet rundt plastforurensning i havene samt iverksette tiltak for å redusere forsøpling ved å samle inn plasten og resirkulere den til klesplagg og andre artikler.Phuket og Phang Nga er nå med i den nye Michelin Guide 2019


Det thailandske turistbyrået (TAT) har sammen med Michelin annonsert den andtre utgaven av Michelin-guiden for Thailand, som fortsetter å feire landets spennende kulinariske utvikling. Den nye Michelin Guide Bankok, Phuket and Phang Nga 2019 er en utvidet utgave, som ikke bare fokuserer på hovedstaden, men også inkluderer andre byer og to regioner i sør.

<br>
I denne utvidede utgaven presenteres 217 spisesteder og 67 overnattingssteder – med fire spisesteder med to stjerner, hvor den ene er ny, og 23 spisesteder med én stjerne, hvor 10 er nykommere.

- Bangkok og omliggende regioner har lenge vært kjent som en smeltedigel for Thailands kulinariske matkultur, men Phuket og Phang Nga kan tilby like store og fantastiske gastronomiske opplevelser. Thailand er i verdensklasse som kulinarisk reisemål og Det thailandske turistbyrået er meget glade for at Michelin er klar over dette og hjelper til med å skape en større bevissthet blant reisende fra hele verden om dette, sier Eurblarp Sriphiromya, som er leder for Det thailandske turistbyrået i Norden og Baltium.

Fem av de nye spisestedene befinner seg i de sentrale deler av Bangkok: Canvas, en resturant hvor kunst møter mat og alle rettene er mesterverker utført med lokale ingredienser. Methavalai Sorndaeng, en restaurant hvor den gode maten i mer enn 60 år har gledet spisestedets lojale kunder. R-Haan, tilbyr autentiske thai-retter, både regionale retter og det kongelige thaikjøkken, som bruker ingredienser fra hele landet. Saawan, tilbyr en 10-retters autentisk thai-meny og bruker lokale og sesongbaserte ingredienser på en måte virkelig er en reise gjennom Thailands smaksvarianter, kultur og kunst. Sorn, en restaurant med fokus på glemte oppskrifter og det sør-thailandske kjøkken. Ingrediensene er bærekraftige og kommer fra et pålitelig nettverk av bønder og fiskere, og behandles med raffinerte og sofistikerte matlagingsteknikker.

De to andre resturantene med én stjerne befinner seg i Bangkoks omegn: Ruean Panya og Suan Thip. Den førstnevnte er i Samut Sakhon-regionen og er en familiedrevet restaurant som er kjent som en litt bortgjemt perle, med fantastiske kombinasjoner av mat og kunst, hvor eier-sjefskokkens sans for detaljer og smakskompleksiteten gjør det verdt å vente på vær eneste rett. I Nonthabur-regionen er resturanten Susan Thip, som ligger i en frodig hage omgitt av trær og små dammer, kjent for sine raffinerte retter inspirert av de kongelige oppskrifter. Én resturant i Phuket, PRU, er tildelt én stjerne. Det er en sofistikert restaurant inni et luksuriøst ferieanlegg, som tilbyr deilige og flott presenterte retter, hvor mange av ingrediensene kommer fra deres egen økologiske 96 hektar store gård på 96. Selv smøret er lager de selv, med melk fra Krabi.

Hele MICHELIN Guide Bangkok, Phuket and Phang Nga 2019 kommer i en tospråklig digital versjon (thai og engelsk) på hjemmesiden www.guide.michelin.com


Den internasjonale samtidskunstmessen Bangkok Art Biennale 2018 (BAB)


Bangkok Art Biennale 2018 inviterer kunstnere fra hele verden til å skape samtidskunst med temaet «Beyond the Bliss». «Biennale» vil presentere samtidskunst på forskjellige historiske steder langs Chao Phraya-elven, Bangkok Art and Culture Centre og One Bangkok samt på andre offentlige steder. 75 internasjonale kunstnere er valgt ut til Biennale av det internasjonale kuratorlaget. Kunstmessen arrangeres i Bangkok i fire måneder, fra 19. oktober 2018 til 3. februar 2019.
<br>
Helt siden det første arrangementet i Venezia i 1895 har forskjellige byer over hele verden deltatt i kunstutstillinger som gjentas annethvert år, såkalte «biennaler». Bangkok Art Biennale 2018 blir den første i Thailand, og den vil fronte Bangkoks arbeid for å bli et spennende reisemål for kunstinteresserte. Kunstmessen lar unge kunstnere få vise seg frem og videreutvikle sine kreative evner.

«Vi er så glade for alle kunstnerne kuratorlaget vårt har klart å samle sammen. Vi tror at Bangkok vil bli et yndet reisemål både for den thailandske og den internasjonale kunstverden, som får anledning til å dele en svært minneverdig opplevelse», sier Thapana Sirivadhanabhakdi, som er adm.dir. og president for ThaiBev og medgrunnlegger av Biennale.

Temaet «Beyond the Bliss» inviterer kunstnere så vel som publikum til å oppleve dynamiske tolkninger av glede, velvære og «bliss» (lykksalighet). «Beyond Bliss» er en tilstand av verken lykke eller sorg. Noen kunstnere tolker bliss som en kombinasjon av oppstemthet og ro, mens andre presenterer mangelen på bliss som følge av lidelser, overlevelse, sorg og diskriminering. Templer, kulturbygg, elvebredder, kunstsentre, parker, undervisningssentre og varemagasiner danner bakteppet når kunstnerne skal materialisere tolkningene sine i kunstverk.«Vi lever i en tilstand av frykt, protester og vrangforestillinger. Vi har invitert utvalgte kunstnere til å kommentere denne mangelen på bliss. Den er skapt som følge av politiske motsetninger, sykdom, forurensning og migrasjon. Bliss er en samtidig og flyktig opplevelse som kunstnerne vil tolke og formidle i ulike varianter og med ulik intensitet», sier professor dr. Apinan Poshyananda, kunstnerisk direktør og øverste leder for Bangkok Art Biennale.

Bangkok Art Biennale 2018 vil sette Bangkok på kartet som en verdensby innen kunst og kultur og styrke verdens opplevelse av Thailand som et kulturelt reisemål.

«Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum er begeistret for at denne messen skal arrangeres i Bangkok. Vi ser dette som en god mulighet til å presentere Bangkok som en rik inspirasjonskilde til kunst og kultur. Innbyggerne i Norden er opptatt av kunst og design, og dette store arrangementet gir nordiske besøkende en flott mulighet til å utforske en annen side av Thailand», sier Eurblarp Sriphiromya, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum.

Bangkok Art Biennale 2018 vil bli fulgt opp av tilsvarende arrangementer i 2020 og 2022.

(pf) 


Utforsk Thailands skjulte perle: Nakhon Si ThammaratOpplev Thailand på en ny måte ved å reise til den sørlige provinsen Nakhon Si Thammarat og de mange flotte strendene i Khanom. Denne provinsen byr på spennende naturaktiviteter og noen av de viktigste kulturelle og religiøse landemerkene i Thailand, i tillegg til tropeøyer, fantastisk mat og mulighet til å se rosa delfiner.
<br>
Nakhon Si Thammarat-provinsen og Khanom-distriktet ligger i Sør-Thailand, i nærheten av mer kjente destinasjoner som Surat Thani, Krabi og Trang. Siambuktas lange kystlinje og mange vakre strender danner en flott ramme for en perfekt ferieopplevelse.


Opplev kulturregionen Nakhon Si Thammarat

Denne provinsen er et perfekt valg for kulturinteresserte som for eksempel ønsker å vite mer om buddhismens historie i Thailand. Start dagen med et besøk i City Museum Nakhon Si Thammarat for å få vite mer om Thailands historie, helt inn i våre dager, herunder lokalhistorien, spennende informasjon om folkets livsstil, festivaler og forestillinger. Fortsett så til tempelet Wat Phra Mahathat, som opprinnelig var et munkekloster. Det er det største tempelet i Sør-Thailand og et av landets viktigste, og antas å være mer enn 1000 år gammelt. I Tachang Road finner du suvenir- og håndverksmarkedet. Velkjente suvenirer fra provinsen er sølvtøy prydet med en unik thailandsk graveringsteknikk, «niello». Til slutt kan dagen rundes av med et besøk ved landsbyen Kiriwong – et eldgammelt samfunn som ligger ved foten av nasjonalparken Khao Luang. Nyt de vakre jungelkledde fjellene og prøv å lage naturlige batikkfargede klesplagg.

Opplev Khanom med båt


For å utforske den flotte naturen i Khanom kan man ta seg til kaia ved Nangkam Beach og ta en båttur til Pancake Rocks, klippene langs kysten av Lak Sor Bay og Tham Island. Er man heldig, får man se de rosa delfinene underveis! Fortsett båtturen til Nui Nok Island og et besøk ved øyas ferskvannkilde, en mangroveplantasje og et «fiskespa» ved Cho-fossen. Siste stopp blir grotten Khao Wang Tong, der man kan se vakre dryppsteiner av typen stalagmitt og stalaktitt.Prøv kajakkpadling i Naga Cave


Start dagen i Tungsong-distriktet med en spasertur i jungelen og lær om floraen og skogen i den lokale treplantasjen Tapos. Deretter kan man utforske vakre Naga Cave, som absolutt bør oppleves fra en kajakk! Ta deg en dukkert i grotten og oppdag de mange flotte stalagmitt- og stalaktittformasjonene. Samtidig kan du beundre millioner av flaggermus som henger og flyr oppunder taket. Denne aktiviteten er avhengig av været og er ikke tilgjengelig i regntiden.

Hvordan komme seg til Khanom fra Bangkok 


Med bil: Kjør 780 kilometer sørover gjennom provinsene Samut Sakhon, Samut Songkhram, Pretchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon og Surat Thani. Dette er en flott måte å utforske Thailand på!
Med fly: Nakhon Si Thammarat har sin egen flyplass, som er tilgjengelig via innenlandsruter (Nok Air og Air Asia) fra Bangkok Donmuang lufthavn. Man kan også fly til Suratthani fra Bangkok Suvarnabhumi lufthavn med Thai Smile. Overgang fra flyplassene Nakhon Si Thammarat eller Suratthani til Khanom tar anslagsvis én time.
Med tog: Det går ekspresstog fra Bangkok jernbanestasjon to ganger per dag til Nakhon Si Thammarat, og turen tar mellom 12 og 14 timer.
Med buss: Det går busser fra Bangkoks sørlige bussterminal, og turen tar rundt 12 timer. Man kan også ta minibuss fra Surat Thani, Phuket og Krabi.Thailand fortsetter kampen mot plastforurensning

Thailand var det første landet i Asia som ble med i prosjektet «Upcycling the Oceans» og tar nå enda et steg for å verne miljøet. Fra og med august vil besøkende til samtlige av landets 154 nasjonalparker bli oppfordret til å redusere forbruket av engangsplast. Man forventer at dette tiltaket vil redusere avfallsmengden med tre millioner plastartikler.

I august startet Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) i Thailand en kampanje mot plastforurensning med støtte fra turistmyndighetene. Plast er skadelig for miljøet, og mye av plastavfallet ender opp i havet utenfor Thailand, der det foruten å forurense vannet dreper eller skader marine dyr som tar det for å være mat, eller som vikler seg fast i det. Plast kan også være skadelig for mennesker, siden det løser seg delvis opp i omgivelsene.Selv om store endringer ikke skjer over natten, vil dette tiltaket, sammen med alt det andre vi gjør, hjelpe oss til å bevare landet slik vi kjenner det i dag – både for thailenderne selv og for turistene våre. Naturen har en sentral og selvsagt plass i turistmyndighetenes konsept «Amazing Thailand: Open to the New Shades», som vektlegger nye sider ved landet som reisemål, sier Eurblarp Sriphiromya, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum, med kontor i Stockholm.I samtlige av Thailands 154 nasjonalparker vil de besøkende bli oppfordret til å bruke færre engangsartikler av plast, særlig ting som plastposer, vannflasker og bestikk. En serie bannere vil skape oppmerksomhet rundt det nye initiativet og skape bevissthet om miljøet, miljøvennlig brukeratferd og hvilke skader plastavfall har på miljøet.

Faktisk var Thailand i fjor det første landet i Asia som sluttet seg til initiativet «Upcycling the Oceans». Prosjektet skal skape bevissthet rundt plastforurensning i havene og å iverksette tiltak for å redusere det ved å samle inn plasten og resirkulere det til klesplagg og andre artikler.Det anslås at det nye initiativet som iverksettes i de 154 nasjonalparkene vil bidra til rundt tre millioner færre plastartikler ved at minst ti millioner mennesker, blant annet besøkende og butikkeiere, bidrar med sitt. 
Se tidligere artikler ...
myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.