Kylling i Panang curry
// Seksjon: Kylling
Ingredienser:
- 600-700 g kyllingbryst
- 2 ss lime juice
- 2 ss thai fish sauce
- 1 ss sukker
- 1 ss panang curry paste (eller etter smak)
- 1 boks kokosmelk
- 1 rødløk i skiver
- 1 paprika, renset og skivet
- ¼ kopp hakket koriander
- 2 ss skrellet og skivet fersk ingefær
- Jasminris, ca 6 porsjoner
1. Begynn med å koke ris
2. Skjær kyllingen i tynne skiver, sett til side.
3. Bland sammen limejuice, fish sauce og sukker i en bolle, sett til side.
4. Tilsett curry paste og ½ boksen med kokosmelk i en stekepanne. Stek på medium varme til sausen bobler lett.
5. Tilsett resten av kokosmelken, løken og paprika. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter.
6. Tilsett limejuice-blandingen og kyllingen. Kok opp og skru ned, la det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.
7. Tilsett koriander og ingefær, kok i 1-2 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
8. Server sammen med risen.
- 600-700 g kyllingbryst
- 2 ss lime juice
- 2 ss thai fish sauce
- 1 ss sukker
- 1 ss panang curry paste (eller etter smak)
- 1 boks kokosmelk
- 1 rødløk i skiver
- 1 paprika, renset og skivet
- ¼ kopp hakket koriander
- 2 ss skrellet og skivet fersk ingefær
- Jasminris, ca 6 porsjoner
1. Begynn med å koke ris
2. Skjær kyllingen i tynne skiver, sett til side.
3. Bland sammen limejuice, fish sauce og sukker i en bolle, sett til side.
4. Tilsett curry paste og ½ boksen med kokosmelk i en stekepanne. Stek på medium varme til sausen bobler lett.
5. Tilsett resten av kokosmelken, løken og paprika. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter.
6. Tilsett limejuice-blandingen og kyllingen. Kok opp og skru ned, la det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.
7. Tilsett koriander og ingefær, kok i 1-2 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
8. Server sammen med risen.
blog comments powered by Disqus