Po Pia Thot (Vårrull)
// Seksjon: Forretter
Ingredienser:
2 teskjeer olje
1 teskje hakket hvitløk
250 g hakket svinekjøtt
2 kopper raspet gulrot
2 kopper hakket selleri
¼ kopp/60 ml fiskesaus (nam pla)
1 teskje Maggi smakstilsetning
2 teskjeer sukker
1/8 teskje hvit pepper
1 kopp bønnespirer
20 vårrullpapir
2 eggeplommer, pisket
3 kopper/750 ml olje til frityrsteking
Varm en stor metallgryte, tilsett oljen, hvitløk, og sautere (brun) inntil svinekjøttet er stekt. Tilsett gulrøttene, selleri, krydder, sukker og pepper. Stek i 1 minutt på høy varme for å fjerne saus og andre væsker som er igjen i pannen. La det avkjøles og tilsett deretter bønnespirer. Still et rispapir som en diamante med et hjørne mot deg og ha to teskjeer i den nedre delen. Fold opp hjørnet, rull en gang. Ta inn sidene og pensle den øverste delen av rullen med eggeplomme. Rull opp den, og lukk hele vårrullen. Gjør det samme med resten. Varm opp oljen til 180 grader og friter vårrullene til de er gylne. Serveres med en sursøt saus.
2 teskjeer olje
1 teskje hakket hvitløk
250 g hakket svinekjøtt
2 kopper raspet gulrot
2 kopper hakket selleri
¼ kopp/60 ml fiskesaus (nam pla)
1 teskje Maggi smakstilsetning
2 teskjeer sukker
1/8 teskje hvit pepper
1 kopp bønnespirer
20 vårrullpapir
2 eggeplommer, pisket
3 kopper/750 ml olje til frityrsteking
Varm en stor metallgryte, tilsett oljen, hvitløk, og sautere (brun) inntil svinekjøttet er stekt. Tilsett gulrøttene, selleri, krydder, sukker og pepper. Stek i 1 minutt på høy varme for å fjerne saus og andre væsker som er igjen i pannen. La det avkjøles og tilsett deretter bønnespirer. Still et rispapir som en diamante med et hjørne mot deg og ha to teskjeer i den nedre delen. Fold opp hjørnet, rull en gang. Ta inn sidene og pensle den øverste delen av rullen med eggeplomme. Rull opp den, og lukk hele vårrullen. Gjør det samme med resten. Varm opp oljen til 180 grader og friter vårrullene til de er gylne. Serveres med en sursøt saus.
blog comments powered by Disqus