Kylling med cashewnøtter i wontonformer
// Seksjon: Kylling
Ingredienser:
- 20-30 wonton-kvadrater (ca 10 x 10 cm)
- 2 ss olje
- ½ kopp knuste cashewnøtter
- ½ kopp ananasbiter
- 2 ss ananassaft
- 3 dl kyllingkjøttdeig
- 2 ts thai fiskesaus
- 2 ts thai red curry paste
- ½ kopp hakket løk
- 1/3 kopp hakket rød chili
- 1/3 kopp hakket grønn chili
- 2 ss ketchup
- 1 ss limejuice
Muffinsformer
Wontonformer:
1. Forvarm ovnen til 180°C
2. Kle innsiden av muffinsformene med wonton (press forsiktig). Lag litt flere en du trenger i tilfelle de går i stykker.
3. Stek i 8-10 minutter til de er lysebrune.
4. Fjern muffinsformene og avkjøl på rist. Om de ikke brukes umiddelbart bør de oppbevares i en lufttett boks. De holder seg crispy i ca 1 uke.
Fyll:
5. Varm 1 ss av oljen på sterk varme i en panne. Tørk Ananasbitene med tørkepapir og stek dem sammen med cashewnøttene. Stekes til det er lett brunt, rør av og til. Legg det over på et fat, og la det være så mye olje som mulig igjen i pannen.
6. Tilsett den andre ss med olje i pannen og stek kyllingkjøtt, fiskesaus og curry paste i 2-3 minutter.
7. Tilsett løk, chili, ketchup og ananasjuice. Stek til kjøttet er gjennomstekt og sausen er blitt tykkere.
8. Rør inn limejuice og ananas/nøtteblandingen, stekes i 1 minutt. Rett før servering fylles wontonformene med 1 ss av fyllet. Fyllet kan lages et par dager i forveien og varmes opp rett før servering.
- 20-30 wonton-kvadrater (ca 10 x 10 cm)
- 2 ss olje
- ½ kopp knuste cashewnøtter
- ½ kopp ananasbiter
- 2 ss ananassaft
- 3 dl kyllingkjøttdeig
- 2 ts thai fiskesaus
- 2 ts thai red curry paste
- ½ kopp hakket løk
- 1/3 kopp hakket rød chili
- 1/3 kopp hakket grønn chili
- 2 ss ketchup
- 1 ss limejuice
Muffinsformer
Wontonformer:
1. Forvarm ovnen til 180°C
2. Kle innsiden av muffinsformene med wonton (press forsiktig). Lag litt flere en du trenger i tilfelle de går i stykker.
3. Stek i 8-10 minutter til de er lysebrune.
4. Fjern muffinsformene og avkjøl på rist. Om de ikke brukes umiddelbart bør de oppbevares i en lufttett boks. De holder seg crispy i ca 1 uke.
Fyll:
5. Varm 1 ss av oljen på sterk varme i en panne. Tørk Ananasbitene med tørkepapir og stek dem sammen med cashewnøttene. Stekes til det er lett brunt, rør av og til. Legg det over på et fat, og la det være så mye olje som mulig igjen i pannen.
6. Tilsett den andre ss med olje i pannen og stek kyllingkjøtt, fiskesaus og curry paste i 2-3 minutter.
7. Tilsett løk, chili, ketchup og ananasjuice. Stek til kjøttet er gjennomstekt og sausen er blitt tykkere.
8. Rør inn limejuice og ananas/nøtteblandingen, stekes i 1 minutt. Rett før servering fylles wontonformene med 1 ss av fyllet. Fyllet kan lages et par dager i forveien og varmes opp rett før servering.
blog comments powered by Disqus