Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Thailand fortsetter kampen mot plastforurensning

Thailand var det første landet i Asia som ble med i prosjektet «Upcycling the Oceans» og tar nå enda et steg for å verne miljøet. Fra og med august vil besøkende til samtlige av landets 154 nasjonalparker bli oppfordret til å redusere forbruket av engangsplast. Man forventer at dette tiltaket vil redusere avfallsmengden med tre millioner plastartikler.

I august startet Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation (DNP) i Thailand en kampanje mot plastforurensning med støtte fra turistmyndighetene. Plast er skadelig for miljøet, og mye av plastavfallet ender opp i havet utenfor Thailand, der det foruten å forurense vannet dreper eller skader marine dyr som tar det for å være mat, eller som vikler seg fast i det. Plast kan også være skadelig for mennesker, siden det løser seg delvis opp i omgivelsene.Selv om store endringer ikke skjer over natten, vil dette tiltaket, sammen med alt det andre vi gjør, hjelpe oss til å bevare landet slik vi kjenner det i dag – både for thailenderne selv og for turistene våre. Naturen har en sentral og selvsagt plass i turistmyndighetenes konsept «Amazing Thailand: Open to the New Shades», som vektlegger nye sider ved landet som reisemål, sier Eurblarp Sriphiromya, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum, med kontor i Stockholm.I samtlige av Thailands 154 nasjonalparker vil de besøkende bli oppfordret til å bruke færre engangsartikler av plast, særlig ting som plastposer, vannflasker og bestikk. En serie bannere vil skape oppmerksomhet rundt det nye initiativet og skape bevissthet om miljøet, miljøvennlig brukeratferd og hvilke skader plastavfall har på miljøet.

Faktisk var Thailand i fjor det første landet i Asia som sluttet seg til initiativet «Upcycling the Oceans». Prosjektet skal skape bevissthet rundt plastforurensning i havene og å iverksette tiltak for å redusere det ved å samle inn plasten og resirkulere det til klesplagg og andre artikler.Det anslås at det nye initiativet som iverksettes i de 154 nasjonalparkene vil bidra til rundt tre millioner færre plastartikler ved at minst ti millioner mennesker, blant annet besøkende og butikkeiere, bidrar med sitt. 
De mest romantiske øyene i Thailand


Thailand er et populært reisemål både for ferierende kjærestepar og for nygifte som skal på bryllupsreise. Klimaet er behagelig året rundt, og turistene setter pris på de lange sandstrendene og det krystallklare vannet. 

Til den romantiske februar måned har Thailands turistmyndigheter plukket ut åtte av de mest romantiske øyene rundt Phuket, Krabi og på østkysten som du kan besøke med den du elsker.

ØYENE RUNDT PHUKET

Koh Yao Noi – et uberørt paradis
Den vakre øya Koh Yao Noi er et yndet tilfluktssted med bare noen få restauranter, barer og butikker, og ligger i vakre Phang Nga Bay, en liten times båttur fra Phuket. Selv om Koh Yao Noi er en ganske ukjent perle, byr den på bemerkelsesverdig romantiske og luksuriøse overnattingsmuligheter. Her kan dere for eksempel delta på et thailandsk matlagingskurs, noe som vil gi dere en uforglemmelig romantisk opplevelse.
Overnattingssteder
Luksus: Six Senses Yao Noi http://www.sixsenses.com/resorts/yao-noi/destination
Lavpris: Pasai Cottage Bungalows http://www.kohyaotravel.com/pasai_cottage/pasai_cottage.htm

ØYENE RUNDT KRABIKoh Lanta – en moderne og lett tilgjengelig øy
Koh Lanta utenfor Andaman-kysten er en av Thailands vakreste øyer og et populært valg blant nordiske ferierende. Øya er særlig kjent for sine mektige hvite sandstrender og dykkemuligheter, og er et godt valg for en romantisk, men likevel aktiv ferie. Koh Lanta er lett tilgjengelig med båt fra så vel Krabi som Phuket.
Overnattingssteder
Luksus: Rawi Warin http://www.rawiwarin.com/
Lavpris: Kaw Kwang Beach Resort https://www.lanta-kawkwangresort.com

Koh Kradan – et perfekt tilfluktsstedKoh Kradan er en vakker liten øy sør for Koh Lanta med krystallklart vann og deilige, rolige strender. Den sjarmerende øya er et sted for å gjemme seg bort og slappe av med sin kjære. Koh Kradan er også et populært reisemål for kjærestepar under de årlige bryllupsseremoniene på valentinsdagen, da det arrangeres vielser under vann.
Overnattingssteder
Luksus: Seven Seas Resort http://www.sevenseasresorts.com
Lavpris: Paradise Lost Resort https://www.booking.com/hotel/th/paradise-lost-resort.sv.html

Koh Ngai (Koh Hai) – paradisøyaKoh Ngai er kjent som en paradisøy med lange hvite strender og et spektakulært korallrev og passer perfekt for romantiske strandferier eller bryllupsreiser. Øya er stillferdig og egner seg godt til rolige ferier, men hvis man vil være mer aktiv, passer øya ypperlig til snorkling. Det er en liten øy, men mange ferierende velger å bli her i flere måneder. Koh Ngai er lett tilgjengelig fra Krabi og fra mange av naboøyene.
Overnattingssteder
Luksus: Thapwarin Resort http://www.thapwarin-resort.com/
Lavpris: Coco Cottage http://www.coco-cottage.com/index.html

Koh Muk – perleøya


«Muk» er thai for perle, og øya er en drømmedestinasjon, berømt for sine romantiske strender, nydelige solnedganger og en utrolig vakker smaragdgruve, som en gang var bebodd av pirater. Det anbefales på det varmeste å få med seg den unike opplevelsen ved gruven sammen med en lokal guide. Etter en dags utmarsj eller en avslappende dag på stranden kan dere nyte nydelig thaimat på restauranten Ko Yao Viewpoint ved Haad Farang, der dere kan nyte en nydelig solnedgang. Denne rolige og eksotiske øye er lett tilgjengelig fra Krabi.
Overnattingssteder
Luksus: Sivalai Resort http://www.komooksivalai.com/
Lavpris: Koh Mook Charlie Beach Resort http://www.kohmookcharlieresort.com

ØYENE VED ØSTKYSTENKoh Samet – for helgeturer i nærheten av Bangkok

Øya Koh Samet ligger et par timers reise fra Bangkok og er en vakker øy med nydelige sandstrender og sjarmerende fiskerlandsbyer, og som passer perfekt til avslappende ferier eller bryllupsreiser. Om kvelden kan de besøkende nyte spektakulære solnedganger fra en av øyas flotte strandrestauranter.
Overnattingssteder
Luksus: Du finner et utvalg hoteller på http://www.samedresorts.com/
Lavpris: Naga https://www.nagabungalows.com

Koh Mak – en godt bevart hemmelighetKoh Mak er både en godt bevart hemmelighet for de fleste turister og et velegnet sted for romantiske reiser. Øya er full av kokosplantasjer og egner seg best som rekreasjonssted, men passer også til gå- og sykkelturer takket være de flate og behagelige veiene. Og den kan fint brukes som springbrett til å utforske naboøyene.

Overnattingssteder
Luksus: Seavana Koh Mak Beach Resort http://www.seavanakohmak.com
Lavpris: Good Time Resort http://www.goodtime-resort.com

Koh Kood (Koh Kut) – et tropisk paradis
Koh Kood er et utmerket sted for romantikk i tropiske omgivelser. Lei en skuter og kjør gjennom øyas tette jungler, på hvite sandstrender og forbi utrolige fossefall med din hjertes utkårede. Om kvelden kan dere nyte et romantisk opphold på et lokalt hotell og sove under stjernehimmelen. Koh Kood er tilgjengelig via Laem Sok Pier fra Trat på fastlandet.
Overnattingssteder
Luksus: Soneva Kiri https://www.soneva.com/soneva-kiri/
Lavpris: Koh Kood Beach Resort http://www.kohkoodbeachresorts.com


Nå kan du bruke mobilen som hjemme også i ThailandNå kan du bruke din norske mobil i Thailand akkkurat som du gjør hjemme. Det er inkludert så lenge du er innenfor datapakka. 

Komplett Mobil byr på en fordel til alle som skal på ferie til Thailand i sommer: Bruk mobilen som hjemme - i Thailand!

Nå blir en rekke nye og populære ferieland inkludert i EU-pakken som heter EU+ hos Komplett mobil.

Du får nå inkludert roaming i Thailand - sammen med USA, Sveits, Serbia, Montenegro, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar.

Allerede billigst
Komplett Mobil  har i tillegg til å være testvinner vært en av markedets billigste leverandører på tjenester til norske feriefavoritter som Thailand. Prisen på 2,49 kroner per minutt/SMS og 0,99 pr Mb data var i utgangspunktet allerede billig. Men nå vil det altså være inkludert - så lenge du holder deg innenfor datapakka.

Med andre ord: Er du i Thailand med mobilabonnement fra Komplett mobil er det å ringe, motta samtaler,  sende og motta SMS og MMS samt data inkludert i din lave månedsavgift. 

Det billigste abonnementet med 1 GB data koster 125,- kr/mnd. 
Pris for øvrige er: 6 GM kr 299,- 12 GB kr 379,-Sone 1:
EU/EØS/Norden er inkludert i alle våre abonnement.

Sone 2 
EU+ er inkludert i alle våre abonnement. Gjelder landene Bangladesh, Malaysia, Montenegro, Myanmar, Pakistan, Serbia, Sveits, Thailand og USA.Med et abonnement fra Komplett Mobil har du mange fordeler:
  • Best i test: Abonnementene MiniFlex og MedioFlex+ ble kåret til "Best i test" i kategoriene Lite Data og Middels Data av tek.no 25. mai 2018. I hele 11 måneder på rad har ett eller flere abonnement blitt testvinner!
  • Datarollover: Ubrukt data blir overført til neste måned.
  • Hold oversikten: Med en egen Komplett Mobil-app har du oversikten over både fakturaer og forbruk - rett på mobilen!
  • Datakontroll: Med Datakontroll er det ingen fare for overforbruk av data.
  • Ingen bindingstid, full Telenor-dekning - og rabatt ved kjøp av ny mobil.

Bestill abonnementet her! Komplett Mobil 


Den ultimate øyhopping-guiden til øyriket Koh Samet


Når man hører om øyhopping, tenker man ofte på Middelhavet. Men det mange ikke er klar over, er hvor flott det er å reise til øyene i Thailand på sommeren. Det beste utgangspunktet for øyhoppingen her er den lille, fredelige øya Koh Samet, som ligger bare tre timers kjøretur og en halvtimes båttur fra Bangkok. 

Med sitt spesielle mikroklima er øyriket Koh Samet kjent som et av de tørreste i Thailand, siden det er mye mindre nedbør her enn i resten av Øst-Thailand, også i regntiden fra mai til september. Her får du en liste over fire ukjente, men vakre øyer i nærheten av Koh Samet.

Koh Talu

Koh Talu ligger omtrent 8 kilometer og en 20 minutters båttur fra Koh Samet og er omringet av korallrev og krystallklart vann, noe som gjør øya til et perfekt sted for snorkling. Østsiden og sørsiden har hvite strender, mens resten av øya er dekket av skog. Øyas navn kommer fra det thailandske ordet «talu», som betyr hull. Navnet sikter til et hull i en klippe som får klippen til å se ut som en bro som det strømmer vann under. Siden det ikke er fastboende her, kan de besøkende slippe unna selgere og så mange andre turister.Koh Kudi

Den lille øya Koh Kudi ligger øst for Koh Samet og er berømt for sitt 200 meter brede korallrev. Oppdag livet i havet og se stripete ranglefisker og fargerike korallevende fisker i det krystallklare vannet med god sikt tolv meter ned. Ta en spasertur fra stranden Haad Sinsamut og klatre opp klippen Pha Nin Mangkorn, så kan du nyte enestående utsikt over hele øya og se helt til Koh Samet. Det er ingen overnattingssteder på øya, men de som vil, kan ta med eget telt eller leie et til en billig penge.Koh Chan

Koh Chan (som ikke må forveksles med Koh Chang) ligger en kort båttur sør for Koh Samet. Øya er kjent for fantastiske snorkleopplevelser og scubadykking. Det er best å snorkle på sørkysten av øya, mens forholdene ligger best til rette for scubadykking på sørøstkysten. Dybden varierer mellom 12 og 25 meter. Vil man oppleve ekstra spenning, kan man dykke blant dragefisker, korallevende haier, strålefinnefisker og mange andre fargerike fisker.

Koh Mun Nai

Koh Mun Nai er mest kjent som et reisemål for de som er interessert i bevaring av havskilpadder, og ligger 30 minutter med hurtigbåt fra Koh Samet. Sea Turtle Preservation Center ligger på nordsiden av øya og er et kongelig initiativ fra Hennes Majestet Dronningen av Thailand. Senteret er både museum og skilpaddefarm, og her avler man opp havskilpadder for å slippe dem ut i havet. I tillegg til å være et drømmested for skilpaddeelskere kan de besøkende nyte den vakre og fredelige naturen og kjøle seg ned med en dukkert i sjøen.


En thailandsk drøm for bilelskereDet legendariske Jesada Technik Museum ligger en halvtimes kjøretur fra Bangkok sentrum og viser frem det beste av motorvogner, farkoster og luftfartøyer. Forskjellige typer klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver er stilt opp side om side med uvanlige eksemplarer, for eksempel lille Microcar.
Jesada Technik Museum har vært en institusjon i bilverdenen i et tiår og er en av de mest populære attraksjonene utenfor Bangkok. Museet ligger i den lille byen Nakhon Pathom og har som formål å ta vare på historien og arven etter all verdens farkoster og maskiner og presentere det for publikum.

Jesada Technik Museum stiller ut mange forskjellige motorvogner og fartøyer, for eksempel klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, busser, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver. Et av høydepunktene i museets utstilling er samlingen av mikrobiler – de bitte små bilene som dominerte europeiske veier i tiden etter annen verdenskrig. De ble bygget svært enkle på grunn av den store materialmangelen. Museet har sannsynligvis den største samlingen av mikrobiler i verden med over 300 objekter, og viser frem rundt 100 av dem.Museet ble etablert av forretningsmannen Jesada Dejsakulrit, som har elsket biler helt siden han var liten. Da han reiste til Europa for å jobbe, oppsøkte han transportmuseene i alle byer han kom til. Jesadas første samleobjekt var en Messerschmitt KR200, en snodig tysk mikrobil han kjøpte i Sveits i 1997. Siden fortsatte han å samle biler fra hele verden, og i dag sitter han med rundt 500 stykker. Jesada bestemte seg for å etablere et museum, og han åpnet det for publikum i 2007 under navnet Jesada Technik Museum. K-en i ordet «Technik» er inspirert av Technik Museum Speyer, som er et berømt transportmuseum i Tyskland.

Jesada Technik Museum er åpent for allmennheten, helt gratis, fra tirsdag til søndag kl. 9.00 til 17.00. Det tilbys også aktiviteter utenfor museet, for eksempel en veteranbilparade i anledning kongens og dronningens fødselsdager, og internasjonale rallyløp.Er du bilgal og skal reise til Bangkok? Bo på Eugenia Spa, som tilbyr transport i veteranbil fra flyplassen.


Se tidligere artikler ...
myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.