Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

En thailandsk drøm for bilelskereDet legendariske Jesada Technik Museum ligger en halvtimes kjøretur fra Bangkok sentrum og viser frem det beste av motorvogner, farkoster og luftfartøyer. Forskjellige typer klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver er stilt opp side om side med uvanlige eksemplarer, for eksempel lille Microcar.
Jesada Technik Museum har vært en institusjon i bilverdenen i et tiår og er en av de mest populære attraksjonene utenfor Bangkok. Museet ligger i den lille byen Nakhon Pathom og har som formål å ta vare på historien og arven etter all verdens farkoster og maskiner og presentere det for publikum.

Jesada Technik Museum stiller ut mange forskjellige motorvogner og fartøyer, for eksempel klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, busser, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver. Et av høydepunktene i museets utstilling er samlingen av mikrobiler – de bitte små bilene som dominerte europeiske veier i tiden etter annen verdenskrig. De ble bygget svært enkle på grunn av den store materialmangelen. Museet har sannsynligvis den største samlingen av mikrobiler i verden med over 300 objekter, og viser frem rundt 100 av dem.Museet ble etablert av forretningsmannen Jesada Dejsakulrit, som har elsket biler helt siden han var liten. Da han reiste til Europa for å jobbe, oppsøkte han transportmuseene i alle byer han kom til. Jesadas første samleobjekt var en Messerschmitt KR200, en snodig tysk mikrobil han kjøpte i Sveits i 1997. Siden fortsatte han å samle biler fra hele verden, og i dag sitter han med rundt 500 stykker. Jesada bestemte seg for å etablere et museum, og han åpnet det for publikum i 2007 under navnet Jesada Technik Museum. K-en i ordet «Technik» er inspirert av Technik Museum Speyer, som er et berømt transportmuseum i Tyskland.

Jesada Technik Museum er åpent for allmennheten, helt gratis, fra tirsdag til søndag kl. 9.00 til 17.00. Det tilbys også aktiviteter utenfor museet, for eksempel en veteranbilparade i anledning kongens og dronningens fødselsdager, og internasjonale rallyløp.Er du bilgal og skal reise til Bangkok? Bo på Eugenia Spa, som tilbyr transport i veteranbil fra flyplassen.


Bangkok – Asias største kunstscene

Thailands levende hovedstad Bangkok gir deg mange muligheter til å oppleve den unike thaikulturen. Byens store mangfold gjenspeiles i et bredt spekter av kreative kunstarrangementer, obskur kunst, svimlende arkitektur, moderne kunstnere og innovative smykker. Her får du seks forskjellige måter å finne ut litt om hva dette innebærer.

Queen Sirikit tekstilmuseum Hennes Majestet dronning Sirikit, som er svært interessert i mote, silkeproduksjon og tekstilindustri, åpnet dette tekstilmuseet i 2003. Det huser gallerier, kursstudio, bibliotek og det første tekstilkonservatoriet i Thailand. Fit for a Queen («En dronning verdig») er en av utstillingene, og den inneholder flere enn 30 av Hennes Majestets flotte kjoler fra Balmain, med tilbehør fra Louis Vuitton.
Adresse: Bygningen Ratsadakorn-bhibhathana ved Grand Palace
http://www.qsmtthailand.org/index.php 

Paintbar Bangkok Hvis du liker å male, spise og drikke, er dette stedet for deg! Paintbar Bangkok er en bar som serverer deg tapas og drikke mens du lager ditt eget mesterverk. Mottoet deres er «mal, drikk og gjenta», og her vil de altså at du skal lage kunsten selv. Hver dag stilles det ut et nytt maleri du kan la deg inspirere av mens du lager ditt eget verk og nyter et måltid med gode venner.
Adresse: 46/4 Sukhumvit Soi 49, Klhong Tan Watthana
http://paintbarbangkok.com/faq/ 

Siam Museum Dette museet gir deg god innsikt i Thailands historie, fra svunne tider og helt frem til i dag. Den permanente utstillingen presenteres i 17 ulike rom, og museet presenterer historien interaktivt og på en moderne og engasjerende måte. Hvert av de mange rommene har en informativ video over det aktuelle temaet. Thaienes nasjonale identitet er et gjennomgående tema, og målet er å skape nye opplevelser gjennom mottoet Play + Learn = joyously («lek + læring = moro»).
Adresse: 4 Sanam Chai Road
http://museumsiam.org/ 

MahaNakhon Nyt den svimlende utsikten fra skyskraperen MahaNakhon. Skyskraperen ligger i forretningsdistriktet Sathorn og er med sine over 300 meter det høyeste bygget i Bangkok. Den spesielle skulpturformen skiller MahaNakhon ut fra de andre skyskraperne i byen, siden det gir et inntrykk av dekonstruksjon og uferdighet. Skyskraperen er bygget for å passe inn i Bangkoks silhuett og er ment å være et nytt landemerke. Den spektakulære skyskraperen rommer et hotell, et torg, en utkikksplass og en sky-bar med 360 graders utsikt over den funklende elven og det pulserende bylivet.
Adresse: 92 Narathiwat Ratchanakharin Road
http://www.maha-nakhon.com/ 

Museum of Contemporary Art Ved Museum of Contemporary Art eller «Samtidskunstmuseet» kan du gjøre deg kjent med Thailands fantastiske kunsthistorie. Den romslige fem etasjes bygningen inneholder kunstverk og skulpturer laget av kunstnere fra forskjellige deler av Thailand og er et must for kunstelskere. Den thailandske kunsthistorien er dokumentert med både tradisjonell kunst og internasjonalt anerkjent «akademisk kunst». Museet ble grunnlagt i 2011 av forretningsmannen Boonchai Bencharongkul og inneholder den største samlingen av skulpturer og privat kunst i Thailand. 
Adresse: 499 Vibhavadi Rangsit Road
http://mocabangkok.com 

Atta Gallery Atta Gallery er det første og eneste smykkegalleriet Thailand og ble åpnet av smykkemakeren Atinuj Tantivit i 2010. Her vektlegges «selvekspresjonisme», noe også galleriets navn gjenspeiler: Atta betyr «egen» eller «selv» på den eldgamle buddhistiske språket pali. Atta stiller ut og selger gjenstander og bærbare kunstsmykker laget av smykkekunstnere og designere, både lokale og internasjonale. Ambisjonen er å introdusere unike smykkegjenstander fra hele verden til Thailand, og vice versa. Samtidig ønsker man å skape oppmerksomhet og verdsettelse av moderne kunstsmykker hos publikum.
Adresse: Unit 1109-1110, OP Garden 4, 6 Charoenkrung Soi 36, Charoenkrung Road
http://www.attagallery.com 

Holistisk velvære – en ordentlig drømmereise


Temaet helse og velvære er blant de mest populære reisetrendene for tiden. Thailand har etablert seg som "Asias helsehovedstad" og har sterke tradisjoner for en balansert livsstil. Det er en levemåte som legger vekt på sunt kosthold, trening, pleie og sjelefred. Konseptet er overlevert gjennom mange generasjoner – basert på naturens visdom og praktiske erfaringer.<br>
Holistisk helse og velvære handler om å ta i bruk alle aspekter av ens liv i en sunt hele. I stedet for å foreskrive et glass med piller vil en holistisk utøver evaluere og drøfte alle de forskjellige sidene ved en persons liv før han/hun kommer med anbefalinger. En søker å forbedre folks livsstil gjennom mat og ernæring, trening, mindfulness og meditasjon.

Thailand har en rekke velværesentre der man kan styrke seg og finne balanse for sinnet, kroppen og sjelen. Her får du våre tips til fantastiske velværesentre, fra nord til sør.

Kamalaya er et velværesenter og holistisk spasenter i Koh Samui. De har velværeprogrammer og tilbyr skreddersydde løsninger for detoks, stress og utbrenthet, yoga, trening og vektkontroll.

Chiva-Som, som ligger i Hua-Hin, tilbyr en livsstilsendring for å oppnå velvære og et langt liv med skreddersydde helse- og velværebehandlinger, og med et fokus på balansering og foryngelse av sinn, kropp og sjel.

Spa Resort Chiang Mai i Nord-Thailand byr på velværeprogrammer med rensing, riktig kosthold, trening, pusteøvelser og sjelerensing. Riktig pusteteknikk er svært viktig i vår moderne verden med dens høye stressnivå.

Meditasjon og yoga er viktige øvelser for mange i dag. Du kan ha gagn av disse tilbudene innen velvære og holistiske opplevelser resten av livet!

Oppdag de skjulte perlene i Nord- og Nordøst-ThailandNordiske reisende elsker Thailand, smilets land, og hvert år er det nesten en million nordboere som besøker dette landet. De reisende har en tendens til å returnere til de samme flotte destinasjonene år etter år – Phuket, Hua Hin og Bangkok. Så langt er nordlige og nordøstlige delen av Thailand ukjent for mange turister, men disse områdene har en rekke skjulte perler å by på. Kjenner du for eksempel provinsene Lampang, Nan og Loei?


Thailand er velkjent for solbading, svømming og strandliv, men har også en rik kulturarv å by på. Blant Thailands mer enn 70 provinser er det særlig tre i nord og nordøst du ikke bør gå glipp av:

Lampang
– der tiden står stille

Den sjarmerende byen Lampang gir et bilde av det gamle Thailand med gater fulle av hester med kjerre og en stor forkjærlighet for elefanter, thaienes nasjonalsymbol. Dette er hjembyen for Thai Elephant Conservation Center, som er ledende innen dyrevelferd. Organisasjonens målsetting er å forbedre dyrevernet for fremtidige generasjoner, på en bærekraftig måte, men med respekt for lokale tradisjoner. Ta deg en tur til Thai Elephant Conservation Center og se de store skapningene på egen hånd! Foruten elefanter byr Lampang på avslappende barer og restauranter langs elven, der man kan nyte en kveldsdrink.

Loei – Thailands mest behagelige klima

Den nordøstlige provinsen Loei byr på spektakulære nasjonalparker, en åndefestival og landets mest behagelige klima. Langs Mekongelven og ved grensen til Laos finner du denne perlen, som er ukjent for de fleste turister. Loei er kjent for formelig å bade i et hav av flotte fjell. Foruten vakre omgivelser byr Loei på en unik kultur og spennende tradisjoner, blant annet den fargerike Phi Ta Khon-festivalen i landsbyen Dansai. Festivalen holdes i juni og byr på dansende mennesker med store fargerike masker.

Nan – den eksotiske thaiprovinsen

Nan var tidligere et eget kongedømme og er nå en fredelig provins omgitt av naturlig skjønnhet og en rik kulturarv. Klimaet er eksotisk og varmt, og området er velkjent for utendørsaktiviteten rafting, der man kan padle på flåte i den ville elven. I provinsen finner du seks spektakulære nasjonalparker, blant annet den imponerende Doi Phukka, som rommer fjell som er nesten 2000 meter høye, og en unik vegetasjon med sjeldne blomster. Dette er Nord-Thailands største nasjonalpark, og den egner seg godt til fotturer og til utforsking av huler og fosser. Og siden provinsen er ganske ukjent for turister, er det skjelden tjukt av folk her.
Forvirret over nye visumetiketter? Her er forklaringen


De nye visumetikettene som klebes inn i passet kan virke litt forvirrende. Her er en en kort oppklaring:

På de gamle vkisumetikettene stod det "Enter before" og en dato som anga siste innreisedag pluss datoen for når visumet ble utstedt. 

På de nye etikettene står det "Valid from" (utstedelsesdato) og "Valid unntil" - som tilsvarer "Enter before", altså s
iste innreisedag. 
Deretter løper ditt visumopphold i 60 eller 90 dager eller ett år for årsvisum fra ambassaden.

I eksempelet over er visum gyldig til 1. juli. Reiser du inn i Thailand 1. juli har du 60 dagers opphold. Reiser du inn dagen etter, den 2. juli har du ikke gyldig visum ved innreise og får derfor bare 30 dagers visumfritt opphold.

Se tidligere artikler ...
myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.