Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Forvirret over nye visumetiketter? Her er forklaringen


De nye visumetikettene som klebes inn i passet kan virke litt forvirrende. Her er en en kort oppklaring:

På de gamle vkisumetikettene stod det "Enter before" og en dato som anga siste innreisedag pluss datoen for når visumet ble utstedt. 

På de nye etikettene står det "Valid from" (utstedelsesdato) og "Valid unntil" - som tilsvarer "Enter before", altså s
iste innreisedag. 
Deretter løper ditt visumopphold i 60 eller 90 dager eller ett år for årsvisum fra ambassaden.

I eksempelet over er visum gyldig til 1. juli. Reiser du inn i Thailand 1. juli har du 60 dagers opphold. Reiser du inn dagen etter, den 2. juli har du ikke gyldig visum ved innreise og får derfor bare 30 dagers visumfritt opphold.

Kulturmangfoldet i Chiang Mai


Chiang Mai har nydelig natur, behagelig klima og en rik og variert kultur. Chiang Mai har vært hovedstad i mange eldgamle riker og et midtpunkt for utveksling av kunnskap, religioner, arkitektur og handel i århundrer. I dag danner det et naturlig sentrum for Nord-Thailand. Den mangfoldige og inspirerende innflytelsen fra denne byen gjør provinsen til et perfekt reisemål for nysgjerrige reisende!
<br>
Folk som etablerer seg i Chiang Mai, bidrar med godt håndverk i form av hjemmelagde tekstiler, sølvsmedarbeider og tresløydartikler, og regionen er stolt av sin kreative fortid. Navnet betyr «ny by», skjønt historien går mer enn 700 år tilbake. Her deler Thailands turistmyndigheter noen tips med oss til hvordan vi kan utforske byen.Gågaten

Du kan kjøpe håndlagde produkter og beundre eldgammel Lanna-kunst når en hel gate gjøres om til gågate søndag kveld. Det åpner nye muligheter for å handle, se på forestillinger og prøvesmake lokale matretter. Den flotte håndverksarven vises frem med håndlagde tekstiler, sølvsmedvarer, tresløydartikler, tegninger fra stammene oppe i åsene og moderne kunstverk. Det fremføres også forestillinger av tradisjonelle musikere, thaidansere og dukketeater langs gaten. MAIIAM Contemporary Art Museum

Chiang Mai fikk sitt første museum for samtidskunst tidligere i år, da den store murbygningen MAIIAM sto ferdig renovert med sin iøynefallende speilfasade. MAIIAM huser en permanent kunstsamling fra familien som startet museet og kunstverk fra ledende thailandske kunstnere. Det er en videreføring av arven fra det historiske kongedømmet Chiang Mai, og museet gir et like landlig som urbant inntrykk. Museet er et ombygd lagerbygg, og man har valgt å beholde et røft industripreg, noe som skaper et perfekt bakteppe for de moderne kunstverkene.
http://www.maiiam.com/Wat Thaton

Wat Thaton-tempelet er en spirituell og arkitektonisk opplevelse som vil ta pusten fra deg. Tempelet har et areal på nesten 650 000 kvadratmeter og ligger i et område med veldig frodige åser. Det er laget ni stasjoner med opplevelser for buddhistiske pilegrimer, for eksempel et stort Buddha-bilde, en stupa, en stor chedi og flere statuer. Dessuten arrangeres det ofte et friluftsmarked med håndverk og snacks utenfor Thaton.
 


137 Pillars House

Gammel orientalsk eleganse kombinert med moderne luksus er hovedingrediensene i boutiquehotellet 137 Pillars House. Det uvanlige navnet kommer av antall dekorative søyler i kjernen av det store huset, som hovedsakelig er bygd av teak. Dette prisbelønte hotellet ble bygget på 1880-tallet og ligger i et frodig og fredelig tropisk miljø, men i gangavstand til noen av de mest lovpriste restaurantene langs Pingelven. Hotellområdet huser spasentre, yogarom, treningsrom og flere restauranter.
http://137pillarshotels.com/hotels/chiang-mai/Doi Suthep

Doi Suthep ligger 16 kilometer fra Chiang Mai sentrum og er et av byens største landemerker. Nyt den fantastiske utsikten ved utkikkspunktene langs veien før du kommer frem til buddhisttempelet Wat Pratat Doi Suthep Worawihan, som ligger på toppen av fjellet, 1072 meter over havet. Tempelet er et av stedene i Nord-Thailand med størst historisk og religiøs betydning, med en historie som går helt tilbake til 1384. Khum Khantoke

Khum Khantoke er en kulturattraksjon fra det gamle Lanna-riket der man viser frem tradisjonell thailandsk kultur med autentiske klesdrakter, matretter og forestillinger. I Khum Khantoke kan du oppleve tradisjonell thailandsk «fingerdans» og nydelige retter fra landområdene i nord. Menyen består av burmesisk svinekarri, grillet kylling og finhakket svinekjøtt med ris.
http://www.khumkhantoke.com/

Kilde: Det thailandske turistbyrået


Khanom – en av de best bevarte hemmelighetene i ThailandNyt den rolige og vakre kystlinjen i Khanom sør i Thailand, en fortsatt lite besøkt turistdestinasjon. Distriktet er en uberørt oase for natur- og kulturelskere og byr på noen av landets mest spektakulære strender, fosser, øyer og kulinariske opplevelser.
Khanom er en stille liten by i Nakhon Si Thammarat, som er nabo til de mer kjente provinsene Surat Thani, Krabi og Trang. Dette er et sjarmerende alternativt reisemål som ligger utenfor de travle turistområdene, med en kystlinje langs Siambukten med lange vakre strender, frodige uberørte skoger og en markant kulturarv. Her får du hjelp til å utforske en av Thailands skjulte juveler.Endeløse strender


Khanom beskrives best som et reisemål med perfekte strender – et skjult paradis langt unna støyende natteliv og stressende shopping. Her kan vi ramse opp en rekke strender, som alle grenser til Siambukten. Nadan Beach er med sine ni kilometer en av de lengste strendene i Thailand. Ikke langt unna ligger Nai Phlao, som er kortere, men like hellig og vakker. Thong Ching-stranden ligger nord for Nadan og er et himmelrike for de som vil oppleve fredelig og uberørt natur. Kwang Pao ligger godt beskyttet i nordlige Khanom og er formet som en halvmåne. Hit er det fint å reise hvis man vil slappe av. Lenger sør, i Sichon-distriktet, ligger Hin Ngam-stranden med utsikt mot vakre og uvanlige fjellformasjoner. Her er det godt å slappe av med en god bok under et tre.Spennende naturopplevelser


Intet opphold i Khanom er komplett uten en båttur ut for å se på de rosa delfinene, som er så populære i området. Delfinene har sine faste tilholdssteder utenfor kysten, så det er gode muligheter for å se dem hvis man blir med lokale båtførere. Du kan også ta båtturer ut for å se øyene som omringer Khanom – her er det garantert mindre folk enn på øyhoppingen andre steder. Ta en fottur og opplev den svimlende utsikten til Krung Ching-fossen i Khao Luang nasjonalpark, som er berømt for de mange fossene som er spredt over hele parken. Du kan også oppleve naturen fra en kajakk i mangroveskogen og se eksotiske fugler, fisker og småkryp.

Delikat lokal bevertning

CC Beach Bar & Restaurant er den første strandkroen i Khanom by. Her lar man gjestene slappe av i en hammock i solnedgangen, med en drink i den ene hånden og deilig grillmat i den andre.
Adresse: 28/1 Moo 6, Ban Na Dan
https://www.facebook.com/ccbeachbar/

Khanom Espresso er stedet å være hvis man vil ha en kopp kaffe av skikkelig kvalitet. Kaffebaren ligger i Khanom by og har en meny med espressobasert drikke, både cappuccino og americano, og benyttes blant annet av omreisende kontorister som har med seg PC-en sin.
Adresse: 118/24 Moo 4
https://www.facebook.com/Khanomespresso/Summer Beach Khanom er en flott restaurant med spektakulær utsikt over Khanom-stranden. Menyen består av fersk lokal sjømat, smakfulle burgere og oksestek.
https://www.summerbeachkhanom.com/
Adresse: 37/4 Nadan Beach Khanom

Overnatting for alle
Khanom Hill Resort er et lite boutiquehotell med bare 15 «rom», det vil si private hus, bungalower og leiligheter like ved stranden. Stedet drives av to søstre, som har skapt en avslappet atmosfære i møtet mellom moderne og tradisjonell thailandsk interiør.
Adresse: 60/1 Moo 8
Khanom
http://khanom.de/en/Aava Resort er et paradis omgitt av svaiende kokospalmer, frodig grønt landskap, kalkklipper og urørte strender. Overnattingsstedet ble etablert av en finsk dame og ligger på den avsidesliggende stranden Nadan, som er en av de flotteste strendene i landet. Hotellet er friskt, unikt og bygget i harmoni med naturen, og tilbyr både bungalower og villaer.
Adresse: 28/3 Moo 6 Nadan Beach Road
https://www.aavaresort.com/Le Pes Villas ble startet av en ung kvinnelig entreprenør, og hotellet inviterer gjestene både til å oppleve naturen og å ta et lynkurs i Khanoums kultur. Dette vennlige stedet ligger en kort spasertur fra stranden og fiskerlandsbyen, og her er man svært opptatt av å skape en rolig atmosfære der gjestene kan nyte hvert eneste dyrebare øyeblikk.
Adresse: 24/45 Moo 8 Thong Nian
http://www.lepesvillas.com/Hvordan komme seg til Khanom


For å komme seg til Khanom kan man fly til Bangkok og deretter ta et regionalt fly til Nakhon Si Thammarat lufthavn eller Surat Thani lufthavn. Herfra er det 70–80 kilometer til Khanom. Et annet alternativ er å fly til Krabi lufthavn og deretter kjøre bil i tre timer. Eller hvis du allerede befinner deg i Koh Samui, kan du ta en privat båt over til Khanom eller ferjen til Nakhon Si Thammarat og leie bil der.

Kilde: Det thailandske turistbyrået

Maya Bay fra filmen "The Beach" stenges for besøkendeDen engang så idylliske bukta, Maya Bay, kjent fra filmen "The Beach" blir stengt for besøkende i minst fire måneder fra juni. 

Hver endste dag har opptil 4000 turister i fler hundre båter besøkt denne tursitfelle hver eneste dag siden filmen hadde premiere for 18 siden.

Maya Bay trenger rett og slett denne tiden for å hente seg inn igjen, rent økologisk, og derfor vil vi ikke tillate turister i å gå iland fra juni og ut september, sier nasjonalparkens direktør Songtham Suksawang.I denne perioden vil fire universiteter gjennomføre en studie om hvordan man kan utvikle mer bærekraftige turismeformer, sa han. Stengingen er den siste anstrengelsen for å redusere miljøskader i området, heter det fra nasjonalparekden.

(pf) Kilde: The Nation

OPPLEVELSE: Burirams Phanom Rung Historical Park Festival 2018Denne årlige festivalen holdes vanligvis den første helgen i april for å feire det uvanlige fenomenet når strålene fra den stigende sola skinner gjennom hele Khmer tempelets 15 døråpninger samtidig.

Dette imponerende skuespillet finner sted fire ganger i året på Phanom Rung, og antas å bringe store velsignelser over alle som er der for å oppleve det. Vil du oppleve det nå må du være ved helligdommen 3.-5. april, men festivalen


Under festivalen vil det være en rekke aktiviteter, og bl.a. et spesielt lysshow som skildrer historien til og legendene om Phanom Rung. Et ritual for å tilbe gudene og himmelske vesener, samt en stor prosesjon og Apsara danseopptredener.

(we) Kilde: TheNation

Les om Khmer-kulturen

Mer informasjon? 
Ring TAT Surin Office (044) 514 447-8, eller 1672
email: tatsurin@tat.or.th, eller besøk www.TourismThailand.org/surinSe tidligere artikler ...
myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.