Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Oppdag de skjulte perlene i Nord- og Nordøst-ThailandNordiske reisende elsker Thailand, smilets land, og hvert år er det nesten en million nordboere som besøker dette landet. De reisende har en tendens til å returnere til de samme flotte destinasjonene år etter år – Phuket, Hua Hin og Bangkok. Så langt er nordlige og nordøstlige delen av Thailand ukjent for mange turister, men disse områdene har en rekke skjulte perler å by på. Kjenner du for eksempel provinsene Lampang, Nan og Loei?


Thailand er velkjent for solbading, svømming og strandliv, men har også en rik kulturarv å by på. Blant Thailands mer enn 70 provinser er det særlig tre i nord og nordøst du ikke bør gå glipp av:

Lampang
– der tiden står stille

Den sjarmerende byen Lampang gir et bilde av det gamle Thailand med gater fulle av hester med kjerre og en stor forkjærlighet for elefanter, thaienes nasjonalsymbol. Dette er hjembyen for Thai Elephant Conservation Center, som er ledende innen dyrevelferd. Organisasjonens målsetting er å forbedre dyrevernet for fremtidige generasjoner, på en bærekraftig måte, men med respekt for lokale tradisjoner. Ta deg en tur til Thai Elephant Conservation Center og se de store skapningene på egen hånd! Foruten elefanter byr Lampang på avslappende barer og restauranter langs elven, der man kan nyte en kveldsdrink.

Loei – Thailands mest behagelige klima

Den nordøstlige provinsen Loei byr på spektakulære nasjonalparker, en åndefestival og landets mest behagelige klima. Langs Mekongelven og ved grensen til Laos finner du denne perlen, som er ukjent for de fleste turister. Loei er kjent for formelig å bade i et hav av flotte fjell. Foruten vakre omgivelser byr Loei på en unik kultur og spennende tradisjoner, blant annet den fargerike Phi Ta Khon-festivalen i landsbyen Dansai. Festivalen holdes i juni og byr på dansende mennesker med store fargerike masker.

Nan – den eksotiske thaiprovinsen

Nan var tidligere et eget kongedømme og er nå en fredelig provins omgitt av naturlig skjønnhet og en rik kulturarv. Klimaet er eksotisk og varmt, og området er velkjent for utendørsaktiviteten rafting, der man kan padle på flåte i den ville elven. I provinsen finner du seks spektakulære nasjonalparker, blant annet den imponerende Doi Phukka, som rommer fjell som er nesten 2000 meter høye, og en unik vegetasjon med sjeldne blomster. Dette er Nord-Thailands største nasjonalpark, og den egner seg godt til fotturer og til utforsking av huler og fosser. Og siden provinsen er ganske ukjent for turister, er det skjelden tjukt av folk her.
myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.