Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

En thailandsk drøm for bilelskereDet legendariske Jesada Technik Museum ligger en halvtimes kjøretur fra Bangkok sentrum og viser frem det beste av motorvogner, farkoster og luftfartøyer. Forskjellige typer klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver er stilt opp side om side med uvanlige eksemplarer, for eksempel lille Microcar.
Jesada Technik Museum har vært en institusjon i bilverdenen i et tiår og er en av de mest populære attraksjonene utenfor Bangkok. Museet ligger i den lille byen Nakhon Pathom og har som formål å ta vare på historien og arven etter all verdens farkoster og maskiner og presentere det for publikum.

Jesada Technik Museum stiller ut mange forskjellige motorvogner og fartøyer, for eksempel klassiske biler, sjeldne veteranbiler, lette lastebiler, busser, motorsykler, rickshawer, fly og lokomotiver. Et av høydepunktene i museets utstilling er samlingen av mikrobiler – de bitte små bilene som dominerte europeiske veier i tiden etter annen verdenskrig. De ble bygget svært enkle på grunn av den store materialmangelen. Museet har sannsynligvis den største samlingen av mikrobiler i verden med over 300 objekter, og viser frem rundt 100 av dem.Museet ble etablert av forretningsmannen Jesada Dejsakulrit, som har elsket biler helt siden han var liten. Da han reiste til Europa for å jobbe, oppsøkte han transportmuseene i alle byer han kom til. Jesadas første samleobjekt var en Messerschmitt KR200, en snodig tysk mikrobil han kjøpte i Sveits i 1997. Siden fortsatte han å samle biler fra hele verden, og i dag sitter han med rundt 500 stykker. Jesada bestemte seg for å etablere et museum, og han åpnet det for publikum i 2007 under navnet Jesada Technik Museum. K-en i ordet «Technik» er inspirert av Technik Museum Speyer, som er et berømt transportmuseum i Tyskland.

Jesada Technik Museum er åpent for allmennheten, helt gratis, fra tirsdag til søndag kl. 9.00 til 17.00. Det tilbys også aktiviteter utenfor museet, for eksempel en veteranbilparade i anledning kongens og dronningens fødselsdager, og internasjonale rallyløp.Er du bilgal og skal reise til Bangkok? Bo på Eugenia Spa, som tilbyr transport i veteranbil fra flyplassen.


myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.