Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Den ultimate øyhopping-guiden til øyriket Koh Samet


Når man hører om øyhopping, tenker man ofte på Middelhavet. Men det mange ikke er klar over, er hvor flott det er å reise til øyene i Thailand på sommeren. Det beste utgangspunktet for øyhoppingen her er den lille, fredelige øya Koh Samet, som ligger bare tre timers kjøretur og en halvtimes båttur fra Bangkok. 

Med sitt spesielle mikroklima er øyriket Koh Samet kjent som et av de tørreste i Thailand, siden det er mye mindre nedbør her enn i resten av Øst-Thailand, også i regntiden fra mai til september. Her får du en liste over fire ukjente, men vakre øyer i nærheten av Koh Samet.

Koh Talu

Koh Talu ligger omtrent 8 kilometer og en 20 minutters båttur fra Koh Samet og er omringet av korallrev og krystallklart vann, noe som gjør øya til et perfekt sted for snorkling. Østsiden og sørsiden har hvite strender, mens resten av øya er dekket av skog. Øyas navn kommer fra det thailandske ordet «talu», som betyr hull. Navnet sikter til et hull i en klippe som får klippen til å se ut som en bro som det strømmer vann under. Siden det ikke er fastboende her, kan de besøkende slippe unna selgere og så mange andre turister.Koh Kudi

Den lille øya Koh Kudi ligger øst for Koh Samet og er berømt for sitt 200 meter brede korallrev. Oppdag livet i havet og se stripete ranglefisker og fargerike korallevende fisker i det krystallklare vannet med god sikt tolv meter ned. Ta en spasertur fra stranden Haad Sinsamut og klatre opp klippen Pha Nin Mangkorn, så kan du nyte enestående utsikt over hele øya og se helt til Koh Samet. Det er ingen overnattingssteder på øya, men de som vil, kan ta med eget telt eller leie et til en billig penge.Koh Chan

Koh Chan (som ikke må forveksles med Koh Chang) ligger en kort båttur sør for Koh Samet. Øya er kjent for fantastiske snorkleopplevelser og scubadykking. Det er best å snorkle på sørkysten av øya, mens forholdene ligger best til rette for scubadykking på sørøstkysten. Dybden varierer mellom 12 og 25 meter. Vil man oppleve ekstra spenning, kan man dykke blant dragefisker, korallevende haier, strålefinnefisker og mange andre fargerike fisker.

Koh Mun Nai

Koh Mun Nai er mest kjent som et reisemål for de som er interessert i bevaring av havskilpadder, og ligger 30 minutter med hurtigbåt fra Koh Samet. Sea Turtle Preservation Center ligger på nordsiden av øya og er et kongelig initiativ fra Hennes Majestet Dronningen av Thailand. Senteret er både museum og skilpaddefarm, og her avler man opp havskilpadder for å slippe dem ut i havet. I tillegg til å være et drømmested for skilpaddeelskere kan de besøkende nyte den vakre og fredelige naturen og kjøle seg ned med en dukkert i sjøen.


myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.